«Δικαίωση» η κατάθεση Κόουμι, λέει ο Τραμπ

«Δικαίωση» η κατάθεση Κόουμι, λέει ο Τραμπ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε ένα εικοσιτετράωρο για να αντιδράσει ο Ντόναλντ Τραμπ στην πολύκροτη κατάθεση του τέως διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόουμι, στην επιτροπή της Γερουσίας που εξετάζει τον ρόλο της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Προσπερνώντας την καυστική κριτική που του είχε ασκήσει ο Κόουμι, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε, με μήνυμά του στο Twitter, ότι η κατάθεσή του συνιστά «συνολική και πλήρη δικαίωση» όσων ο ίδιος είχε υποστηρίξει για τις επίμαχες συνομιλίες τους. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να κατηγορήσει τον τέως διευθυντή του FBI για τη διαρροή εμπιστευτικών συνομιλιών μεταξύ των δύο ανδρών. Ο Κόουμι είχε αναγνωρίσει, στη διάρκεια της κατάθεσής του, ότι διοχέτευσε μέσω φιλικού του προσώπου στον Τύπο το περιεχόμενο κατ’ ιδίαν συνομιλίας του με τον Τραμπ, ελπίζοντας, όπως είπε, ότι θα βοηθούσε τον διορισμό ειδικού ανακριτή για τη ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές, κάτι που τελικά συνέβη. Ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Μαρκ Κάσοβιτς, ετοιμάζεται, όπως έγινε γνωστό, να καταθέσει δικαστική προσφυγή εναντίον του Κόουμι για το θέμα της διαρροής.

Στην πολύωρη κατάθεσή του, ο Κόουμι κατηγόρησε τον Τραμπ ότι προσπάθησε να τον πατρονάρει αναφορικά με τις έρευνες για τη Ρωσία, χωρίς πάντως να του δώσει σαφή εντολή για τη συγκάλυψη της υπόθεσης. Προσφέροντας κάλυψη στον Τραμπ, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν απέδωσε τις πιέσεις του Αμερικανού προέδρου προς τον τέως διοικητή του FBI στην «απειρία» του.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Quinnipiac, το 31% των Αμερικανών πιστεύει ότι υπήρξαν παράνομες πλευρές στις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία, ενώ το 32% θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάτι το αξιόμεμπτο. Η ίδια έρευνα εμφανίζει νέο αρνητικό ρεκόρ στη δημοτικότητα του προέδρου, καθώς το 57% κρίνει αρνητικά το μέχρι στιγμής έργο του, ενώ μόλις το 34% έχει θετική γνώμη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή