Προαγωγές εισαγγελέων, στάσιμη η Τσατάνη

Προαγωγές εισαγγελέων, στάσιμη η Τσατάνη

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη ο εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Ιωάννης Αγγελής, ενώ εκτός προαγωγών, λόγω της πειθαρχικής ποινής (σ.σ. στέρηση μισθών 60 ημερών) που της έχει επιβληθεί για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου, έμεινε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Η κ. Τσατάνη έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά της εις βάρος της πειθαρχικής απόφασης υποστηρίζοντας ότι αντίκειται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην ελληνική νομοθεσία.

Ο κ. Αγγελής είχε καταθέσει αναφορά για τους χειρισμούς στην υπόθεση Βγενόπουλου εις βάρος της κ. Τσατάνη, της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισιδώρου Ντογιάκου κ.ά. Αρχικά οι αναφορές είχαν τεθεί στο αρχείο από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη, ωστόσο ανασύρθηκαν με απόφαση της νυν εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου, η οποία διαδέχθηκε την κ. Κουτζαμάνη.

Μόλις δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η προαγωγή του κ. Αγγελή, θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει τον αντικαταστάτη του.

Με απόφαση του ΑΔΣ προήχθησαν επίσης πέντε αντεισαγγελείς Εφετών, έξι εισαγγελείς Πρωτοδικών και έξι αντεισαγγελείς Πρωτοδικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή