Δεν ήταν τρομοκρατική η επίθεση στο Μόναχο

Δεν ήταν τρομοκρατική η επίθεση στο Μόναχο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουδεμία σχέση με τρομοκρατική ενέργεια δεν έχει, σύμφωνα με την αστυνομία του Μονάχου, το χθεσινό περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου 37χρονος άνδρας άρπαξε το υπηρεσιακό περίστροφο αστυνομικού σε σταθμό μετρό της βαυαρικής πρωτεύουσας, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της αστυνομίας του Μονάχου, το περιστατικό δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία. Ο 37χρονος είχε εμπλακεί σε καβγά στον σταθμό Ουντερφέρινγκ έξω από το Μόναχο, άρπαξε το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού και άρχισε να πυροβολεί με αυτό. Τα πυρά του τραυμάτισαν 26χρονη αστυνομικό και δύο ακόμη επιβάτες, προτού δεχθεί με τη σειρά του αστυνομικά πυρά και εξουδετερωθεί.

«Η 26χρονη αστυνομικός δέχθηκε βλήμα στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου του Μονάχου», ανέφερε η βαυαρική αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ο δράστης τραυματίστηκε και αυτός από την ανταλλαγή πυρών.

Στο μεταξύ, τον φερόμενο ως διαχειριστή ιστοσελίδας του «σκοτεινού Διαδικτύου» συνέλαβε χθες η γερμανική αστυνομία, κατηγορώντας τον ότι εξασφάλισε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε επίθεση εναντίον εμπορικού κέντρου του Μονάχου το 2016, στην οποία σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι.

Η σύλληψη του 30χρονου υπόπτου ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την εισαγγελία, παρότι είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Πέμπτη. Η εισαγγελική έρευνα έδειξε ότι ο 30χρονος συμμετείχε σε παράνομη σελίδα συζήτησης, η οποία διέθετε και «μικρές αγγελίες» για όπλα και ναρκωτικά.

«Η πώληση των όπλων, που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου στις 22 Ιουλίου 2016, είχε γίνει μέσω της σελίδας αυτής», ανέφερε η εισαγγελία. Ο γεννημένος στη Γερμανία, 18χρονος δράστης της επίθεσης αυτής, Ντέιβιντ Αλι Σομπόλι, αυτοκτόνησε μετά την πράξη του. Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι ο Σομπόλι είχε εμμονή με περιστατικά ομαδικών δολοφονιών και δεν είχε καμία σχέση με το εξτρεμιστικό Ισλάμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή