Τρίτη επίσκεψη Ρόντμαν στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Τρίτη επίσκεψη Ρόντμαν στον Κιμ Γιονγκ Ουν

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ. Στη Βόρεια Κορέα έφθασε χθες ο παλαίμαχος αστέρας του αμερικανικού μπάσκετ, Ντένις Ρόντμαν, για να πραγματοποιήσει την τρίτη του επίσκεψη στον ηγέτη του απομονωμένου σταλινικού καθεστώτος, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Ρόντμαν περικυκλώθηκε από δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Πεκίνου, προτού επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Πιονγιάνγκ. «Το μόνο που προσπαθώ είναι να ανοίξω λίγο την πόρτα του κόσμου προς τη Β. Κορέα. Στόχος μου είναι να φέρω τον σύγχρονο αθλητισμό στη Β. Κορέα», είπε ο Ρόντμαν, τον οποίο παρέλαβαν Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της χώρας.

Ο 56χρονος πρώην παίκτης, γνωστός και ως το «κακό παιδί του NBA», θα βρίσκεται στη Β. Κορέα για πενθήμερη επίσκεψη. Σε μήνυμά του στο Twitter λίγο προτού αναχωρήσει για την Πιονγιάνγκ από το Πεκίνο, ο Ρόντμαν έγραψε: «Γύρισα! Χάρη στον χορηγό μου, την εταιρεία www.potcoin.com. θα συζητήσω τα της αποστολής μου, αφού επιστρέψω στις ΗΠΑ».

Χορηγός του Ρόντμαν είναι εταιρεία κρυπτογραφημένων πληρωμών, οι οποίες επιτρέπουν την πραγματοποίηση ανώνυμων χρηματικών συναλλαγών μεταξύ καλλιεργητών και αγοραστών ινδικής κάνναβης.

Σε χθεσινές του δηλώσεις από το Τόκιο, ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τόμας Σάνον, είπε: «Είμαστε ενήμεροι για την επίσκεψη Ρόντμαν στην Πιονγιάνγκ. Του ευχόμαστε καλό ταξίδι, αν και έχουμε εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία, στην οποία προειδοποιούμε τους Αμερικανούς πολίτες για τους κινδύνους που ενέχει ένα ταξίδι τους στη Β. Κορέα».

Στις δύο προηγούμενες επισκέψεις του στη Βόρεια Κορέα, ο Ρόντμαν έπαιξε μπάσκετ με τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν και παρέστη στη γιορτή των γενεθλίων του Βορειοκορεάτη ηγέτη, τον οποίο χαρακτήρισε «καλό παιδί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή