ΝΔ εναντίον Κατρούγκαλου για την αμφισβήτηση μελλοντικής ύπαρξης της ΕΕ

ΝΔ εναντίον Κατρούγκαλου για την αμφισβήτηση μελλοντικής ύπαρξης της ΕΕ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην αντίδραση της ΝΔ, δια του αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών Σταύρου Καλαφάτη, προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων «NUPI» με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης: Οι προοπτικές και οι απόψεις της Ελλάδας».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση για να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική»,τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος βρισκόταν σε  επίσκεψη εργασίας στη Νορβηγία όπου είχε συναντήσεις με την ομόλογό του υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Φρανκ Μπακ- Γκιένσεν, καθώς και με τον ασκούντα χρέη υπουργού Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης, Πιέρ Σανμπέργκ. 

«Προς τέρψιν κομματικών συνιστωσών πλήττουν την αξιοπιστία της Ελλάδας ως μέλους του πυρήνα της Ε.Ε.» σχολίασε δηκτικά ο κ. Καλαφάτης, απαντώντας σε αυτή την αιχμή και μάλιστα εκτός συνόρων του Ελληνα υπουργού.  

«Την ώρα που οι φιλελεύθερες ευρωπαϊκές δυνάμεις, ηγούνται ήδη της προσπάθειας ενίσχυσης του κοινωνικού πυλώνα της Ε.Ε., δεν νοείται να πλήττεται από κυβερνητικά στελέχη η αξιοπιστία της Ελλάδας ως μέλους πυρήνα της Ε.Ε.Ας σταματήσουν, τουλάχιστον στα διεθνή φόρα, να αναμασούν σενάρια πιθανής διάλυσης της Ε.Ε. και μάλιστα με ρητορική αμέτοχου παρατηρητή των εξελίξεων» υπογραμμίζει η ανακοίνωση, καταλήγοντας πως «η Ελλάδα και οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειονότητα, χρειάζονται Κυβέρνηση με ενιαίο και σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή