17 τα θύματα της πυρκαγιάς στο Λονδίνο, συνεχείς έρευνες

17 τα θύματα της πυρκαγιάς στο Λονδίνο, συνεχείς έρευνες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Στους 17 ανερχόταν χθες ο αριθμός των θυμάτων της πυρκαγιάς στον ουρανοξύστη Γκρένφελ Τάουερ του βορείου Κένσιγκτον στο δυτικό Λονδίνο, με την πυροσβεστική να προειδοποιεί ότι το ανθρώπινο κόστος του δυστυχήματος ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Πολλοί κάτοικοι του ουρανοξύστη των 24 ορόφων συνεχίζουν να αγνοούνται, ενώ η πυροσβεστική κατάφερε μόλις χθες το πρωί, 24 ώρες μετά το περιστατικό, να ερευνήσει, λίγη ώρα εξαιτίας φόβων για τη στατικότητα του κτιρίου, τους τελευταίους ορόφους. Η πυρκαγιά ξέσπασε στο συγκρότημα δημοτικών κατοικιών τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Τον χώρο του δυστυχήματος στο δυτικό Λονδίνο επισκέφθηκε χθες η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία δεσμεύθηκε για πραγματοποίηση ενδελεχούς έρευνας γύρω από τα αίτια του περιστατικού.

Σύμφωνα με τις Αρχές, 65 άνθρωποι διασώθηκαν από τις φλόγες, 37 συνεχίζουν να νοσηλεύονται και 17 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι ο εντοπισμός όλων όσοι συνεχίζουν να αγνοούνται. Θα ήταν σφάλμα εκ μέρους μου να προβώ σε εκτιμήσεις για τον τελικό αριθμό των θυμάτων», είπε χθες ο επικεφαλής της αστυνομίας Στιούαρτ Κάντι.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Λονδίνου Ντάνι Κότον ανέφερε χθες ότι ειδικευμένες ομάδες πυροσβεστών, επικουρούμενες από εκπαιδευμένους σκύλους, θα ερευνήσουν εξονυχιστικά τα ερείπια του Γκρένφελ Τάουερ, αφότου οι μηχανικοί κρίνουν ότι η στατικότητα του κτιρίου δεν απειλείται πλέον.

Κάτοικοι της συνοικίας υποστηρίζουν ότι προειδοποίησαν επανειλημμένως τις δημοτικές αρχές για την ασφάλεια του ουρανοξύστη, η πρόσοψη του οποίου ανακαινίσθηκε πέρυσι.

Το Brexit

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα ξεκινούν στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μεταξύ του υπουργού Ντέιβιντ Ντέιβις και του Ευρωπαίου διαμεσολαβητή, Μισέλ Μπαρνιέ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή