Εβδομάδα εκδηλώσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης το ΚΠΙΣΝ

Εβδομάδα εκδηλώσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης το ΚΠΙΣΝ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά εκδηλώσεις λόγου διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου στο ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Η αρχή γίνεται με το δημοτικό τραγούδι και τη σχέση του με τη σύγχρονη εποχή, με ομιλητές τους Γρηγόρη Σηφάκη, Αλέξη Πολίτη και Παντελή Μπουκάλα. Την Τρίτη θα γίνει η ανάγνωση της «Γυναίκας της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού από τους ηθοποιούς Στεφανία Γουλιώτη, Ακύλλα Καραζήση και Γιάννο Περλέγκα με την εισαγωγική ομιλία της Κατερίνας Τικτοπούλου. Ακολουθεί η ανάγνωση του ποιήματος «Μήτηρ Θεού» του Αγγελου Σικελιανού, έναν αιώνα μετά την πρώτη του δημοσίευση στο περιοδικό «Λόγος» από τον Γιώργο Κοροπούλη και ομιλητές τους Ευριπίδη Γαραντούδη και Γιώργο Κοροπούλη. Την Πέμπτη η Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, ο Κώστας Ιωαννίδης και η Εμμανουέλα Κάντζια θα μιλήσουν για τον δοκιμιογράφο και ποιητή Δημήτριο Καπετανάκη.

Η Φλοράνς ντε Λους από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας και οι Θανάσης Γιαλκέτσης, Φιλήμονας Πατσάκης και Σταύρος Ζουμπουλάκης θα μιλήσουν για τη Σιμόν Βέιλ, την οποία ο Αλμπέρ Καμύ χαρακτήρισε ως «το μόνο μεγάλο πνεύμα της εποχής». Οι θέσεις του Λούθηρου και η σημασία της Μεταρρύθμισης στον δυτικό πολιτισμό πέντε αιώνες μετά τη θυροκόλληση των 95 θέσεων είναι στο επίκεντρο της εκδήλωσης του Σαββάτου, με τους Γιώτη Κανταρτζή και Γεράσιμο Μακρή. Οι εκδηλώσεις κλείνουν με μια συζήτηση για την παρέμβαση των λογοτεχνών και των διανοουμένων στη δημόσια σφαίρα, τη λογοκρισία και την πνευματική κίνηση κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών, με ομιλητές τους Λίζι Τσιριμώκου, Γιάννη Παπαθεοδώρου και Κώστα Καραβίδα. Από τις 6.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ. Πύργος Βιβλίων, ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή