Πρεμιέρα στο Χ.Α. για ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών

Πρεμιέρα στο Χ.Α. για ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου η μετοχή του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο Χρηματιστήριο. Η εταιρεία αποτελεί βασικό μέτοχο του ΑΔΜΗΕ, με ποσοστό 51%, και θα αποτελέσει την πρώτη εταιρεία δημοσίου χαρακτήρα που εισάγεται έπειτα από 11 χρόνια στο ελληνικό Χρηματιστήριο. Τη Δευτέρα ξεκινάει η διαπραγμάτευση του συνόλου των 232.000.000 κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,12 ευρώ εκάστη.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η τελετή υποδοχής της εταιρείας, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ιάσονα Ρουσόπουλου. Στον χαιρετισμό του ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την εισαγωγή του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο Χρηματιστήριο και επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του φιλόδοξου σχεδίου του ΑΔΜΗΕ για τη διασύνδεση των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Νέος γενικός γραμματέας στον ΕΟΤ

Ανακοινώθηκε και επισήμως χθες από το υπουργείο Τουρισμού η τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου Τσέγα, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, στη θέση του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Ο κ. Τσέγας έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και σε εμπορικές εταιρείες. Επίσης, έχει ασχοληθεί με θέματα προμηθειών, διαγωνισμών Δημοσίου, νομικού σχεδιασμού και στρατηγικής, καθώς και διεθνών εμπορικών συμβάσεων. Τέλος, νέος πρόεδρος στην Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ανέλαβε ο κ. Ανδρέας Μανδρίνος.

Η Jumbo διέθεσε το 3,5% του μετοχικού της κεφαλαίου

Το 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbo διέθεσε μέσω της διαδικασίας βιβλίου προσφορών (book-building) ο πρόεδρος της εισηγμένης Απόστολος Βακάκης. Ειδικότερα, διατέθηκαν 8,4 εκατ. μετοχές στην τιμή των 14,95 ευρώ και τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 71,76 εκατ. ευρώ. Το βιβλίο προσφορών πραγματοποίησε η Citigroup και η προσφορά καλύφθηκε από ξένους πελάτες της. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν από τον επιχειρηματία για τη διασφάλιση των μελών της οικογένειάς του.

Το γεφύρι της Αρτας σε νέα εκδοχή

Με το «γεφύρι της Αρτας» έχει αρχίσει να μοιάζει η υπόθεση της διάσωσης της γνωστής αλυσίδας πολυτελών υποδημάτων «Καλογήρου». Ουκ ολίγες φορές, ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, τα εμπλεκόμενα μέρη ξεκινούν το πρωί για να πάνε να υπογράψουν τη σχετική συμφωνία εξυγίανσης, και στα μισά του δρόμου λαμβάνουν τηλεφώνημα από τις τράπεζες ότι υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες. Σύμφωνα, πάντως, με όσα πληροφορείται η στήλη, τα ζητήματα που προκύπτουν θεωρούνται επουσιώδη και όχι ικανά να «τινάξουν στον αέρα» τη συμφωνία ανάληψης της εταιρείας από τον Σάμι Φάις και τα Αττικά Πολυκαταστήματα.

Μεγάλη καθυστέρηση στις επιστροφές φόρου

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες την επιστροφή φόρου 28 εκατ. ευρώ σε 99.000 φορολογουμένους, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ακόμα εκκρεμούν επιστροφές φόρου από το προηγούμενο έτος.

Χιλιάδες φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει ακόμα την επιστροφή. Κάποιοι που απευθύνθηκαν στις εφορίες τους, αναζητώντας την επιστροφή που δικαιούνται, ένιωσαν για μία ακόμα φορά τι σημαίνει ελληνικό Δημόσιο.

Οι υπάλληλοι στην αρχή ξεκίνησαν τις δικαιολογίες για συμψηφισμούς και, αφού κατάλαβαν ότι δεν υπήρχαν βεβαιωμένες οφειλές για συμψηφισμό, διαπίστωσαν ως διά μαγείας ότι το σχετικό πιστωτικό εκκαθαριστικό είχε εκδοθεί αλλά κάπου χάθηκε. Τους ζήτησαν να κάνουν νέα αίτηση και να ξαναπεράσουν στις 15 του μηνός. Ποιος ξέρει μέχρι τότε, μπορεί να ξαναχαθεί το εκκαθαριστικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή