Πολιτική θύελλα στον απόηχο δημοσιεύματος για την υπόθεση Noor 1

Πολιτική θύελλα στον απόηχο δημοσιεύματος για την υπόθεση Noor 1

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει με αφορμή δημοσίευμα για μυστικές συναντήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας με πρόσωπο της υπόθεσης Noor 1, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καρφι», ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είχε συναντήσεις εντός των φυλακών με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μάκη Γιαννουσάκη – γεγονός που σχολιάσθηκε ως «ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης»

Η αντιπολίτευση, με μια αιχμηρή ανακοίνωση το πρωί της Κυριακής, ζήτησε απαντήσεις για την υπόθεση, τόσο από τον υπουργό Άμυνας όσο και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή.

Η Νέα Δημοκρατία έθεσε νέα ερωτήματα προς τον υπουργό Άμυνας για τις φερόμενες συνομιλίες του με τον κ. Γιαννουσάκη, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της:

«Μετά την απάντηση του κ. Καμμένου στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας τα ερωτήματα όχι απλά παραμένουν αλλά ενισχύονται, καθώς ο κ. Καμμένος παραδέχεται την άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση που ανέδειξε το χθεσινό δημοσίευμα.

Ερώτημα 1ο: Επικοινώνησε με οποιονδήποτε τρόπο ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη;

Ερώτημα 2ο: Γιατί αγωνιά ο κ. Υπουργός για το ποιος τελικά θα πάει πρώτος μέσα; Γνωρίζει μήπως κάτι που αγνοούν όλοι οι υπόλοιποι;

Ο κ. Καμμένος και συνολικά η Κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις».

Οι απαντήσεις Καμμένου – Κοντονή:

Ο κ. Καμμένος απάντησε στα ερωτήματα της Νέας Δημοκρατίας για τον αν ο ίδιος συνομίλησε με τον κρατούμενο κ. Γιαννουσάκη σχολιάζοντας ότι:

«Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1». Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό».

Από την πλευρά του ο κ. Κοντονης απάντησε:

«Προκαλεί κατάπληξη η σπουδή της ΝΔ να υιοθετήσει και ν’ αποδεχθεί μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας και τους όψιμους ισχυρισμούς του καταδικασθέντος σε ισόβια κάθειρξη Γιαννουσάκη σχετικά με την υπόθεση του πλοίου Noor1, το οποίο κατελήφθη να μεταφέρει στην Ελλάδα 2,1 τόνους ηρωίνη.

Είναι θλιβερό η αξιωματική αντιπολίτευση να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, τη στιγμή που η οικονομική αστυνομία διενεργεί ελέγχους και η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ έχει τη δυνατότητα διά της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου να υποβάλει ερωτήματα και θα λάβει τις δέουσες απαντήσεις στη Βουλή, για να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός με ποιο τρόπο οικονομικοί παράγοντες διαμορφώνουν τον πολιτικό λόγο κομμάτων και ποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η ΝΔ».

Ποτάμι: «Περιμένουμε απαντήσεις»

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Ποταμιού, το οποίο τόνισε σε ανακοίνωσή του:

«Η εμπλοκή του κ.Καμμένου σε συνομιλίες με ισοβίτες αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται την ανάμειξή του. Με ποια αρμοδιότητα ο Υπουργός Άμυνας εμπλέκεται στην κατάθεση σε μια υπόθεση που αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών; Περιμένουμε απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη εάν η ίδια δεν κινήσει στη Βουλή τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε η υπουργική ασυλία να μην αποτελεί εμπόδιο για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

«Η κυβέρνηση λεηλατεί τους θεσμούς»

Επίθεση στην κυβέρνηση με επίκεντρο την υπόθεση του “Noor1” εξαπέλυσε και ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Η επικοινωνία του κ. Καμμένου με ισοβίτη κρατούμενο στις φυλακές, καθώς και η αντιθεσμική του παρέμβαση στη Δικαιοσύνη δεν δείχνουν μόνο την παρακμή της κυβέρνησης αλλά και τις επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών αντιδράσεις και συγκαλύψεις αυτής της κυβέρνησης, η οποία δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τα κρατικά αξιώματα για ίδιον όφελος. Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είναι κάθε μέρα και περισσότερο εκτεθειμένος από τη συμπεριφορά του υπουργού του κ. Πάνου Καμμένου», σχολίασε.

«Αύριο θα καταθέσω επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου στο χώρο της Δικαιοσύνης, τις οποίες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής δεν έχει βρει ακόμα τον χρόνο να καταδικάσει. Πρόκειται για κυβέρνηση που καταχράται την εξουσία, λεηλατεί τους θεσμούς και καταρρακώνει το κύρος τους», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή