ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Βρυξέλλες: Αρχισαν και επισήμως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βρυξελλών και Ηνωμένου Βασιλείου για τη διαδικασία των αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση σηματοδότησε τη Δευτέρα  ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ, παρουσία του αρμόδιου Βρετανού ομολόγου του Ντέιβιντ Ντέιβις στις Βρυξέλλες.

«Σήμερα, ξεκινάμε τις διαπραγματεύσεις για τη συντεταγμένη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Μπαρνιέ, ύστερα από χειραψία με τον Ντέιβις. Ο σκοπός αυτή της πρώτης συνάντησης είναι «να προσδιοριστούν οι προτεραιότητες και το πρόγραμμα» των συναντήσεων, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα που ενώνουν την ΕΕ και την Βρετανία από αυτά που τις χωρίζουν και δήλωσε ότι το Λονδίνο θέλει μια βαθιά και ειδική σχέση και ότι ο ίδιος θα πραγματοποιήσει τις συνομιλίες σε θετικό και εποικοδημητικό τόνο.

Ο Bρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε νωρίτερα ότι οι συνομιλίες για το Brexit στοχεύουν στο να προετοιμάσουν το έδαφος για μια «βαθιά και ειδική συνεργασία» την οποία επιθυμεί να συνάψει το Λονδίνο με την ΕΕ.

«Το πιο σημαντικό πράγμα θεωρώ ότι είναι τώρα να κοιτάξουμε τον ορίζοντα...να σκεφτούμε το μέλλον και να σκεφτούμε την νέα συνεργασία, την βαθιά και ειδική συνεργασία που θέλουμε να συνάψουμε με τους φίλους μας», δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους ενόψει της συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ