Επίδειξη ισχύος από Τουρκία στο Κατάρ

Επίδειξη ισχύος από Τουρκία στο Κατάρ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίδειξη ισχύος στο Κατάρ, το οποίο αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη συγκυρία, προχωρά η Τουρκία λίγο μετά την απόφαση της τουρκικής βουλής για ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στα εδάφη της χώρας.

Συγκεκριμένα, μια μονάδα του τουρκικού στρατού μεταβαίνει στο Κατάρ για να πραγματοποιήσει την πρώτη κοινή άσκηση με τον στρατό του Κατάρ.

Η πρώτη άσκηση του τουρκικού στρατού θα πραγματοποιηθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ταρίκ Μπιν Ζιγιάντ.

Στο Κατάρ βρίσκονται ήδη 88 Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν επιταχύνει τις διαδικασίες για την δημιουργία μιας τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην επικράτεια της χώρας.

Η ανάπτυξη της παρουσίας του τουρκικού στρατού στο Κατάρ βασίζεται σε προηγούμενη συμφωνία που υπέγραψαν οι δυο κυβερνήσεις πριν από το ξέσπασμα της νέας κρίσης.

Βέτο από Σαουδική Αραβία

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από τον αραβικό και διεθνή Τύπο, η Τουρκία βολιδοσκόπησε τις προθέσεις της Σαουδικής Αραβίας για την ανάπτυξη μιας νέας στρατιωτικής βάσης στη χώρα.

Η βολιδοσκόπηση των προθέσεων του αραβικού βασιλείου ήρθε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Σαουδική Αραβία.

Η Σαουδική Αραβία δεν αποδέχθηκε το τουρκικό αίτημα και υπογράμμισε ότι στην παρούσα χρονική στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για μια τουρκική βάση εντός των συνόρων της.

Αναστάτωση στον τουρκικό στρατό

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό της Τουρκίας και στα Κατεχόμενα, συνεχίζεται η αναστάτωση στους κόλπους του τουρκικού στρατού με αφορμή τις νέες δηλητηριάσεις.

Συγκεκριμένα, σε στρατόπεδα της Μαγνησίας και των Κατεχομένων παρατηρούνται περιπτώσεις δηλητηριάσεων. Μέχρι στιγμής, εκατοντάδες φαντάροι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για παροχή πρώτων βοηθειών. Η κατάσταση της υγείας κάποιων φαντάρων είναι σοβαρή.

Η υγεία των φαντάρων επιδεινώθηκε ύστερα από την κατανάλωση του βραδινού γεύματος, γεγονός που εντείνει τις υποψίες σχετικά με τα συστατικά του γεύματος καθώς και το ενδεχόμενο να πρόκειται για δηλητηρίαση.

Μέχρι στιγμής, η τουρκική κυβέρνηση επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ισχυριζόμενη ότι η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο ενδέχεται να έχει επηρεάσει τις πηγές νερού. Ακόμη, κάποια τουρκικά μέσα επιχειρούν να συνδέσουν την Οργάνωση ΦΕΤΟ με την όλη εξέλιξη.

Για προληπτικούς λόγους, οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν έρευνες και ανακρίνουν στελέχη ιδιωτικής εταιρίας που παρέχει υπηρεσίες catering στο στρατόπεδο της Μαγνησίας που εμφανίζονται περιστατικά δηλητηρίασης, δίχως ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν έρθει στην επιφάνεια πειστικές πληροφορίες και στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή