Ρέγκλινγκ: Ορισμένοι υπουργοί αμφισβητούν ήδη συμφωνηθέντα μέτρα

Ρέγκλινγκ: Ορισμένοι υπουργοί αμφισβητούν ήδη συμφωνηθέντα μέτρα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάγκη το ελληνικό πρόγραμμα να γίνει κτήμα του συνόλου της κυβέρνησης και του Δημοσίου τομέα τόνισε ότι υπάρχει σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι δουλεύουμε πολύ καλά με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ωστόσο ορισμένοι άλλοι υπουργοί κάποιες φορές αμφισβητούν μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί, συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις, και αυτό στέλνει ένα μήνυμα στις αγορές και το ευρωπαϊκό κοινό», σημείωσε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο κ. Ρέγκλινγκ διευκρίνισε ότι «ιδιοκτησία» του προγράμματος, σημαίνει ότι όλοι στην κυβέρνηση και τον δημόσιο τομέα το υποστηρίζουν. Αναφερόμενος στον ρόλο του ESM, ανέφερε ότι θα μπορούσε να διευρυνθεί μετά από το τέλος του προγράμματος, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν προβλέπει κρίση στο εγγύς μέλλον.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι «εντός του έτους ή τον επόμενο χρόνο θα είναι πιθανό η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές αν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων συνεχιστεί με επιτυχία, όπως έχει συμφωνηθεί». Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ «οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεχτικά τι συμβαίνει με την ιδιοκτησία του προγράμματος και το αν η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει όσα έχουν συμφωνηθεί με το Eurogroup και τον ESM».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή