ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βέμπερ: Ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν, ο κ. Μητσοτάκης στο μέλλον

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Θερμό κλίμα στη συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, με τον δεύτερο να δηλώνει πως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί ένα ισχυρό παίκτη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

«Κάνουν, μαζί μας, πολύ δουλειά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπό την ηγεσία του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ. Η Νέα Δημοκρατία, σήμερα, συνεισφέρει σημαντικά στην πολιτική πρόοδο σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Από την μερία του ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως ο ελληνικός λαός έχει αναγκαστεί να υποστεί πολύ σημαντικές θυσίες, τονίζοντας παράλληλα τη βούληση του κόμματός του «να αγκαλιάσει μια τολμηρή μεταρρυθμιστική ατζέντα αλλαγών ώστε να οικοδομήσει την χαμένη αξιοπιστία» της χώρας. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Από την μεριά του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Υποδεχόμαστε, σήμερα, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Βέμπερ επικεφαλής της ευρω-ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο. Ένας άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της Ελλάδος και με τον οποίο έχω συζητήσει πολλές φορές, με ειλικρίνεια, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Η Ελλάδα έχει περάσει από μια πολύ μεγάλη και πολύ επίπονη δοκιμασία. Ο ελληνικός λαός έχει αναγκαστεί να υποστεί πολύ σημαντικές θυσίες. Θυσίες οι οποίες, δυστυχώς, φαίνεται - με την υπάρχουσα Κυβέρνηση - να μην έχουν κανένα απολύτως αντίκρισμα.

Βούληση ξεκάθαρη της Νέας Δημοκρατίας είναι να αγκαλιάσει μια τολμηρή μεταρρυθμιστική ατζέντα αλλαγών και πάνω σε αυτήν την ατζέντα αλλαγών να οικοδομήσει βήμα – βήμα την χαμένη αξιοπιστία της πατρίδας μας. Και με γνώμονα αυτή την ατζέντα τολμηρών αλλαγών να συζητήσει με ειλικρίνεια με τους πιστωτές μας ζητήματα που αφορούν και στα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και ζητήματα που αφορούν στο χρέος της χώρας.


Πιστεύω ότι και η Ευρώπη και η Ελλάδα θα είναι διπλά κερδισμένη από μια νέα σχέση αξιοπιστίας, την οποία δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η επόμενη Κυβέρνηση μπορεί να οικοδομήσει με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Και πάλι καλωσορίζω τον Μανφρεντ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και προσβλέπω, όπως πάντα, σε μια πολύ ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση».

Βέμπερ: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη θερμή υποδοχή για να συνεχίσουμε τη συζήτηση για την Ελλάδα»

«Το πρώτο μου μήνυμα προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρο κ. Μητσοτάκη είναι ότι αποτελούν ένα ισχυρό παίκτη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Κάνουν, μαζί μας, πολύ δουλειά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπό την ηγεσία του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ. Η Νέα Δημοκρατία, σήμερα, συνεισφέρει σημαντικά στην πολιτική πρόοδο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Tο δεύτερο μήνυμα που θέλω να μεταφέρω είναι ότι ο Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ είναι πεπεισμένος 100% ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη. Και πρέπει να μείνει ως ισχυρός παίκτης στην Ευρωζώνη. Και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να εκπληρώσουμε αυτή την υπόσχεση.

Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι – και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ως προς αυτό – είναι 100% ένα πρόγραμμα του κ. Τσίπρα. Οι πρόσθετες περικοπές στην Ελλάδα έγιναν αναγκαίες, επειδή έγιναν λάθη από την Κυβέρνηση, κατά τον πρώτο χρόνο που βρέθηκε στην εξουσία. Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προκάλεσε ένα αίσθημα έλλειψης εμπιστοσύνης εντός της Ευρωζώνης και δημιούργησε προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της. Είναι σημαντικό να το επισημάνουμε αυτό. Αλλά, αυτό είναι Ιστορία. Τώρα, χρειαζόμαστε ένα μέλλον.

Και για εμάς, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μιας μελλοντικής Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επειδή αυτό θα είναι προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε όλα τα μέτωπα. Στο προσφυγικό, αλλά και την ανάπτυξη. Για το μέλλον της Ευρωζώνης, χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση που έχει την πλήρη εμπιστοσύνη των άλλων χωρών. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να εγγυηθεί η Νέα Δημοκρατία.

Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Και δεσμεύομαι, και πάλι, ότι εμείς, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είμαστε έτοιμοι να την υποστηρίξουμε. Ειδικά, όσον αφορά σε ευρωπαϊκά κονδύλια και σε νέα κεφάλαια προς την Ελλάδα. Κεφάλαια που θα στηρίξουν την ανάπτυξη στη χώρα.

Για αυτό το λόγο, χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη Κυβέρνηση, που θα κάνει καλή δουλειά για τη χώρα. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Για αυτό, θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν και ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το μέλλον».
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ