Εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος

Εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση του να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής, γνωστοποίησε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής του Νομού, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αυτή ελήφθη για προσωπικούς λόγους, που δεν έχουν να κάνουν με την σχέση του με το κόμμα που τον «ανέδειξε», όπως λέει πάντα χαρακτηριστικά και υπηρέτησε επί δεκαετίες, καθώς ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από την ΟΝΝΕΔ φτάνοντας μέχρι τα υπουργικά έδρανα.

Για την απόφαση του ο κ. Λυκουρέντζος, έχει ενημερώσει μάλιστα την ηγεσία του κόμματος και προσωπικά τον αντιπρόεδρο κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο πρώην υπουργός για την απόφαση του έκανε σχετική δήλωση και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει πως παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές. 

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων του: 

«Σήμερα, είκοσι χρόνια αργότερα, με προσωπική μου απόφαση δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας. Ευχαριστώ τον αρκαδικό λαό για την εμπιστοσύνη του.

Θα είμαι πάντα μαζί του στην πρώτη γραμμή, σε κάθε κρίσιμη ώρα του τόπου μας για να συνδράμω με τις δυνάμεις μου, όταν θα είναι επιβεβλημένο από τις περιστάσεις και από τους αγώνες της Νέας Δημοκρατίας.

Η αγάπη μου για την Αρκαδία θα παραμένει αστείρευτη και ανυστερόβουλη.

Δεν αποξενώνομαι από τους συμπολίτες μου και τους συμπατριώτες μου.

Δεν αποσύρομαι από τον ζωτικής σημασίας αγώνα για την αναγέννηση της Ελλάδος μας.

Συμπαρατάσσομαι με τον πρόεδρο, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στον αγώνα για τη νίκη στις προσεχείς εθνικές εκλογές, με την ελπίδα, η Ελλάδα με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής. Η Ελλάδα να καταστεί ισότιμη στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκεί όπου με πίστη, φιλοπατρία και διορατικότητα την οδήγησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και επανεξελέγη το 2007 και το 2009 και το 2012. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 1994, διετέλεσε ακόμα αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. την περίοδο 1997- 2000, επί Κώστα Καραμανλή και γραμματέας του κόμματος. Εχει διατελέσει δύο φορές μέλος στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Την πρώτη από την θέση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της περιόδου 2007-2009 και την δεύτερη από την θέση του Υπουργού Υγείας το 2012- 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή