Bundestag: Αναβάλλεται η συνεδρίαση της Επιτροπής για την συμφωνία της Ελλάδας

Bundestag: Αναβάλλεται η συνεδρίαση της Επιτροπής για την συμφωνία της Ελλάδας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβάλλεται για την άλλη εβδομάδα, η συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής για την συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου. 

Η συνεδρίαση αναβάλλεται μετά από αίτημα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), το οποίο σε αντίσταση των χθεσινών δηλώσεων της καγκελαρίου της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ – βάσει των οποίων το ελληνικό ζήτημα δεν απαιτεί την πλήρη έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου – ζητά τη διεξοδική συζήτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου αντί για την Επιτροπή.  

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των σοσιαλδημοκρατών, Τόμας Όπερμαν, σημειώνει ότι «θα υπερψηφίσουμε τη βοήθεια προς την Ελλάδα», ενώ παράλληλα στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών ξεκαθαρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα καταψήφισης της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung, οι Σοσιαλδημοκράτες επιδιώκουν η συνεδρίαση να να γίνει την προσεχή Πέμπτη, παράλληλα με την προγραμματισμένη συζήτηση για το πρόγραμμα βοήθειας για την Πορτογαλία.

Υπενθυμίζεται πως, βουλευτές του συγκυβερνώντος SPD, είχαν αξιώσει τη διεξαγωγή πλήρους συζήτησης στην Ολομέλεια, προτού εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ, ωστόσο χθες ανώτατο στέλεχος του CDU δήλωσε πως «το ελληνικό ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί αποκλειστικά από την αρμόδια επιτροπή, καθώς δεν κρίνεται αναγκαία η σύγκληση της Ολομέλειας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή