Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ στον απόηχο της συνάντησης Μητσοτάκη – ΠΟΑΣΥ

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ στον απόηχο της συνάντησης Μητσοτάκη – ΠΟΑΣΥ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, προϋπόθεση ελευθερίας και Δημοκρατίας, επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ για την εκδήλωση της 29ης Ιουνίου, σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η αυτονομία της Ομοσπονδίας είναι δεδομένη, ενώ επανέλαβε τη θέση που δημόσια έχει ήδη εκφράσει για το θέμα (σ.σ. είναι αντίθετος), «αναγνωρίζοντας όμως το δικαίωμα κάθε σωματείου να οργανώνει σε νόμιμα πλαίσια οποιαδήποτε εκδήλωση ή συγκέντρωση».

Σε δηλώσεις του στην έναρξη της συνάντησης ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την ανησυχία του για «τα τεκταινόμενα στο χώρο της Δημόσιας Τάξης» και υπογράμμισε την ανάγκη «να εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της ασφάλειας το οποίο φαίνεται ότι τελευταία απουσιάζει».

Παράλληλα αναφέρθηκε «στα μεγάλα προβλήματα σε σχέση με την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών που έχουν οξυνθεί τα τελευταία χρόνια».

Τι απαντά το υπουργείο

«Πριν από λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταδικάσει δημόσια σε συνέντευξή του τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σπεύσει να τη στηρίξει. Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ στηρίζει ή όχι τη συγκέντρωση που προανήγγειλε ο συνδικαλιστικός φορέας των αστυνομικών στα Εξάρχεια;», διερωτάται, σε σχόλιό του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Η ΝΔ σχεδιάζει και άλλες δράσεις και ποιες; Ως πότε η ΝΔ θα θεωρεί τους αστυνομικούς «πελάτες» της και χειραγωγούμενα; Είναι αυτή υπεύθυνη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;», προσθέτει το υπουργείο.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΑΣΥ, ο Δήμος Αθηναίων χορήγησε την σχετική άδεια προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή