ΚΟΣΜΟΣ

Washington Post: Εκθεση της CIA αποκαλύπτει εμπλοκή Πούτιν στις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Τραμπ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Έκθεση της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ,  δημοσίευσε σήμερα η αμερικανική Washington Post, στην οποία αποκαλύπτεται η προσωπική εμπλοκή του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε εκστρατεία στον κυβερνοχώρο πριν τις αμερικανικές εκλογές τον Νοεμβρίου του 2016.

Με βάση την έκθεση που φέρνει στη δημοσιότητα το αποκλειστικό δημοσίευμα, οι ακριβείς οδηγίες του Πούτιν ήταν να επιδιωχθεί η ήττα ή έστω η αποδυναμωθεί η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον και με συντονισμένη δράση να διευκολυνθεί η νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η έκθεση έφτασε στα χέρια του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στις αρχές Αυγούστου του 2016 και σε άλλους τρεις αξιωματούχους.

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να αποκρούσει της ρωσική επιρροή, ενώ εξέταζε τρόπους «τιμωρίας» της Ρωσίας για τη δράση της, μεταξύ των οποίων η ιδέα αμερικανικών κυβερνοεπιθέσεων σε ρωσικές υποδομές, η δημοσιοποίηση πληροφοριών οι οποίες θα μπορούσαν να «ντροπιάσουν» τον πρόεδρο της Ρωσίας ή κυρώσεις οι οποίες θα έπλητταν τη ρωσική οικονομία. Ωστόσο, κάτι τέτοιο απέτυχε λόγω πιθανών ρίσκων, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές είναι εμφανής και προσβλητική. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο, το FBI, άρχισε να ερευνά τις επαφές μεταξύ Ρώσων αξιωματούχων και συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ.  

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ