Διαρροή συζήτησης στελεχών του AfD για έλεγχο των ΜΜΕ

Διαρροή συζήτησης στελεχών του AfD για έλεγχο των ΜΜΕ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΓΔΕΜΒΟΥΡΓΟ. Την επιθυμία να καταργήσουν εντελώς την ελευθερία του Τύπου διατυπώνουν στελέχη του κόμματος AfD σε εσωτερική συζήτηση που διέρρευσε στη γερμανική εφημερίδα WAZ. Το αντιμεταναστευτικό AfD βρίσκεται σε κάμψη, αλλά παραμένει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πάνω από το όριο του 5% που απαιτείται για την πρώτη του είσοδο στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Μπούντεσταγκ).

«Αν δεν πάρουμε τα μέσα ενημέρωσης, δεν έχουμε εξουσία. Ετσι είναι», γράφει αστυνομικός στην ομάδα συζήτησης του κόμματος στη Σαξονία-Ανχαλτ. «Αυτό το ήξερε ο μικρός γιατρός (σ.σ. ο Γκέμπελς), ακόμη και οι μαλ… οι 68άρηδες (σ.σ. οι πολιτικοί κληρονόμοι του Μάη του ’68)», προσθέτει. Κανένα από τα 200 μέλη της ομάδας στην πλατφόρμα συζήτησης WhatsApp δεν διαφωνεί και ο αστυνομικός συνεχίζει:

«Μόλις πάρουμε την εξουσία, πρέπει μια επιτροπή να ελέγξει και να φιλτράρει όλους τους δημοσιογράφους. Οι διευθυντές να απολυθούν αμέσως και τα Μέσα που είναι εχθρικά στον λαό να απαγορευθούν».

Σε αυτό το σημείο, κάποιος παρεμβαίνει και τον συμβουλεύει να είναι «πιο προσεκτικός», γιατί «αυτό το φόρουμ είναι σχεδόν δημόσιο».

Η Σαξονία-Ανχαλτ είναι το κρατίδιο της βορειοανατολικής Γερμανίας στο οποίο πέρυσι το AfD έλαβε σχεδόν το ένα τέταρτο των ψήφων.

Στις τοπικές εκλογές της 13ης Μαρτίου 2016, το AfD απέσπασε 24,3% και ήρθε δεύτερο με διαφορά μόλις 5 μονάδων από τους Χριστιανοδημοκράτες.

Δημοσκόπηση

Εκτοτε η επιρροή του έχει περιοριστεί, καθώς το προσφυγικό δεν βρίσκεται πια στη γερμανική επικαιρότητα και η καγκελάριος Μέρκελ έχει ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση του ινστιτούτου Ιnfratest dimap, η Μέρκελ είναι η δημοφιλέστερη πολιτικός της Γερμανίας, με ποσοστό δημοτικότητας 64% ξεπερνώντας τον έως τώρα δημοφιλέστερο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του οποίου η δημοτικότητα μετρήθηκε στο 63%. Αντιθέτως, μόλις 7% των ερωτηθέντων έχουν θετική γνώμη για τη νέα επικεφαλής του AfD, Αλις Βάιντελ, ενώ η δημοτικότητα του Σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου Μάρτιν Σουλτς βρίσκεται στο 36%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή