ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Εκκενώθηκε συγκρότημα κτιρίων στο Μπέθναλ Γκριν μετά από πυρκαγιά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Εκκενώθηκε συγκρότημα κτιρίων στο Μπέθναλ Γκριν στο ανατολικό Λονδίνο όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το βρετανικό BBC, 72 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

«Καπνός έβγαινε από όλα τα παράθυρα των διαμερισμάτων», σύμφωνα με μάρτυρες, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε τουλάχιστον 50 κλήσεις για το περιστατικό.

«Οι πυροσβέστες από το Μπεθναλ Γκριν και τους κοντινούς πυροσβεστικούς σταθμούς έχουν αναπτυχθεί στο σημείο» επισημαίνεται σε ανακοίνωση. «Διαμέρισμα του τρίτου ορόφου και η στέγη έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Ένας άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο από ομάδα των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Λονδίνου».

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου, που επίσης επιχειρεί προκειμένου να απομακρύνει τους ενοίκους από ένα ακίνητο στο βόρειο Λονδίνο που βρέθηκε να έχει παρόμοια επίστρωση με το Γκρένφελ, γνωστοποίησε ότι κλήθηκε σήμερα να επέμβει σε ένα κτίριο στο Μπέθναλ Γκριν, στο ανατολικό Λονδίνο, όπου ξέσπασε φωτιά σε διασμέρισμα του τρίτου ορόφου, με τις φλόγες να έχουν εξαπλωθεί και στη στέγη.

Η Βρετανία παραμένει συγκλονισμένη από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε 24ωροφο κτίριο στο δυτικό Λονδίνο την 14η Ιουνίου όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 79 άνθρωποι. Οι περισσότεροι από τους ενοίκους του πύργου Γκρένφελ δεν πρόλαβαν καν να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους καθώς κοιμόντουσαν όταν οι φλόγες τύλιξαν το κτίριο. Η φωτιά στον πύργο Γκρένφελ εξαπλώθηκε ταχύτατα και το κτίριο σύντομα μετατράπηκε σε έναν τεράστιο πυρσό τρομοκρατώντας τους ενοίκους. 

Πηγή: REUTERS, BBC.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ