Βανδαλισμοί σε τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας

Βανδαλισμοί σε τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδρομικές επιθέσεις σε τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι αναρχικοί – αντιεξουσιαστές.

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, κουκουλοφόροι έσπασαν τις τζαμαρίες υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή της οδού Ακαδημίας με τη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ προκάλεσαν φθορές και στην είσοδο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους και προκάλεσαν φθορές σε δύο ακόμη υποκαταστήματα τραπεζών, της Alpha και της Attica Bank. Οι κουκουλοφόροι διέφυγαν προτού τα περιπολικά της Αμεσης Δράσης προλάβουν να φτάσουν στο σημείο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι βανδαλισμοί έγιναν σε ένδειξη συμπαράστασης στον Τάσο Θεοφίλου, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία ενός οδηγού ταξί ύστερα από ληστεία τράπεζας στην Πάρο, τον Αύγουστο του 2012.

Σημειώνεται ότι στο Athens Indymedia είχε αναρτηθεί –το απόγευμα της Κυριακής– ανακοίνωση της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου» που καλούσε «τον κόσμο του αγώνα να εκφράσει και με την παρουσία του στη δικαστική αίθουσα την αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου λίγες μέρες πριν από την έκδοση της απόφασης (6 Ιούλη)».

Πρωτοδίκως, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας είχε καταδικάσει τον Θεοφίλου σε ποινή κάθειρξης 25 ετών χωρίς αναστολή, κρίνοντάς τον ένοχο για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, τον Αύγουστο του 2012, έξω από το υποκατάστημα της Alpha Bank στην Παροικιά της Πάρου.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση είχε παίξει το DNA που είχε βρεθεί σε καπέλο ενός εκ των δραστών της ληστείας που, σύμφωνα με τη δικογραφία, ανήκε στον Θεοφίλου.

Η δίκη του Θεοφίλου σε δεύτερο βαθμό συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο Κακουργημάτων με την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισής του. Στην πρότασή της, η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή του Θεοφίλου όχι μόνο για τη δολοφονία του οδηγού ταξί, αλλά και για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», κατηγορία από την οποία είχε πρωτοδίκως απαλλαγεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή