Συμπληρωματική κατάθεση Γιαννουσάκη

Συμπληρωματική κατάθεση Γιαννουσάκη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινιστική κατάθεση για τους χρηματοδότες της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor One», τον Ιούνιο του 2014, καλείται να δώσει αύριο ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά ο πρωτόδικα καταδικασμένος σε πολυετή ποινή κάθειρξης Ευθύμης Γιαννουσάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, η ανακρίτρια αναμένεται να ζητήσει από τον Γιαννουσάκη να επιβεβαιώσει το περιεχόμενο δύο παλαιότερων (2015) καταθέσεών του, στις οποίες ο έγκλειστος εφοπλιστής είχε κατονομάσει δύο αλλοδαπούς ως τους βασικούς χρηματοδότες της αγοράς και μεταφοράς του παράνομου φορτίου από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα με τελικό προορισμό τη Δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με όσα είχε τότε καταθέσει ο Γιαννουσάκης, διεκδικώντας την ένταξή του σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, οι δύο χρηματοδότες βρίσκονται στο εξωτερικό και εκκρεμεί η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος τους. Τη Δευτέρα, στο μεταξύ, αναμένεται να συνεχιστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής που έχει καταθέσει ο Γιαννουσάκης, στο σπίτι του οποίου στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί κρυμμένα 500 κιλά ηρωίνη.

Η κατάθεση Γιαννουσάκη θα ανοίξει τον κύκλο των ερευνών για την υπόθεση, που έχει προκαλέσει μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Ν.Δ. με επίκεντρο τις συνομιλίες Καμένου με τον ισοβίτη αλλά και τις συνομιλίες Γιαννουσάκη με τον ανακριτικό υπάλληλο  από το Λιμενικό Σώμα Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Στο μεταξύ, στη Βουλή διαβιβάζεται εντός των προσεχών ημερών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο φάκελος με τις καταγγελίες Γιαννουσάκη και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για τις συνομιλίες Καμμένου με τον ισοβίτη (η διαδικασία κινείται στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών που απαγορεύει στις δικαστικές αρχές την έρευνα, όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα, ενώ επιβάλλει την άμεση –αμελητί– διαβίβαση όλων των στοιχείων στη Βουλή), ενώ η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά διενεργεί ήδη έρευνα για τα καταγγελλόμενα με την εποπτεία του εισαγγελέα εφετών Παν. Μπρακουμάτσου.

Παράλληλα, διενεργείται έρευνα για την εισαγγελέα Πειραιά Ειρήνη Τζήβα, που έλαβε τις καταθέσεις Γιαννουσάκη μέσα στη φυλακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή