ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο» φως από την Bundestag για την εκταμίευση της δόσης

DW

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

H Eπιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής ενέκρινε σε σημερινή της συνεδρίασή της και τυπικά την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Χωρίς ψηφοφορία, καθότι δεν υπήρξε κάποια ένσταση για την εκταμίευση από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, η Επιτροπή διαβεβαίωσε ότι η εκταμίευση πληροί τα κριτήρια του δανειακού προγράμματος.

Κριτική στον Σόιμπλε

Την ευκαιρία, ωστόσο, να εξαπολύσουν επίθεση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν έχασαν οι βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών, του κόμματος της Αριστεράς και των Πρασίνων.

Ο Σόιμπλε κατηγορήθηκε από τους βουλευτές ότι αποφεύγει τη δημόσια συζήτηση για τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα, επειδή σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να πει την αλήθεια στον γερμανικό λαό. Δηλαδή, ότι το ΔΝΤ δεν συμμετέχει οικονομικά στο ελληνικό πρόγραμμα, επειδή θεωρεί ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι θα πρέπει να γίνει περικοπή του.

Αντικρούοντας αυτές τις κατηγορίες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει τελικά και οικονομικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ έχει υποσχεθεί ότι θα καταθέσει σχετική πρόταση στο Συμβούλιο του Ταμείου.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ