«Πυρά» αντιπολίτευσης για τροπολογία σχετικά με την επιλογή διευθυντών ΔΗΠΕΘΕ

«Πυρά» αντιπολίτευσης για τροπολογία σχετικά με την επιλογή διευθυντών ΔΗΠΕΘΕ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει τροπολογία η οποία κατατέθηκε χθες, Τρίτη, στη Βουλή σχετικά με τα κριτήρια πρόσληψης των καλλιτεχνικών Διευθυντών στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ).

Σύμφωνα με την εν λόγω τροπολογία, θα απαιτείται πλέον μόνο η εκπλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ως τυπικό προσόν, προκειμένου κάποιος να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση.

«Για άλλη μία φορά, χθες στη Βουλή, η θεσμική απουσία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λυδίας Κονιόρδου υποκαταστάθηκε από τροπολογία σχετικά με τα κριτήρια πρόσληψης καλλιτεχνικών Διευθυντών, που κατατέθηκε από βουλευτές της συμπολίτευσης», αναφέρει σε δήλωσή της, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, η Ολγα Κεφαλογιάννη.

«Με αυτόν τον τρόπο, συστηματικά και μεθοδευμένα, το Υπουργείο εξελίσσεται σε άβουλο παρατηρητή των κομματικών επιδιώξεων του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργώντας αποσπασματικά και χωρίς κανένα σχέδιο. Είναι πλέον προφανές σε όλους ότι την πολιτική στον πολιτισμό δεν την ασκεί το Υπουργείο, αλλά το κόμμα. Όφειλε όμως να γνωρίζει η Υπουργός ότι ο θεσμός των ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ε για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί χρειάζεται μια νέα, ολοκληρωμένη παρέμβαση που να επιλύει το σύνολο των προβλημάτων, να δίνει ώθηση στη δημιουργικότητα και να εκσυγχρονίζει το θεσμό, που τόσα πολλά προσέφερε στο παρελθόν», προσθέτει η κα Κεφαλογιάννη και καταλήγει:

«Τα κομματικά μπαλώματα για το βόλεμα των ημετέρων εξυπηρετούν μόνο το πελατειακό σύστημα που προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλη μια ευκαιρία χαμένη για τον πολιτισμό».

Από την πλευρά του Ποταμιού, ο Γρηγόρης Ψαριανός τονίζει:

«Έκανα κι ένα αστείο εχθές, που είπα ότι έχω καταθέσει μια τροπολογία για έναν ξάδερφό μου, εγνωσμένου κύρους αλλά χωρίς πτυχία, διπλώματα και τέτοια, να διοριστεί καλλιτεχνικός διευθυντής. Και απορρίφθηκε η τροπολογία. Πράγματι, αν την είχα κάνει εγώ θα είχε απορριφθεί. Αλλά ένας άλλος ηθοποιός, όχι εγώ, πρότεινε μία φωτογραφική τροπολογία που έγινε δεκτή κι είναι τώρα νόμος του κράτους: οι καλλιτεχνικοί διευθυντές να μην χρειάζονται τίτλους, αρκεί να είναι …«εγνωσμένου κύρους». Τέτοιες φωτογραφικές τροπολογίες έχουν κατατεθεί χιλιάδες ως τώρα κι αυτό είναι τραγικό, για να μην πω κωμικοτραγικό, στις συνθήκες που ζει η χώρα. Δεν μπορεί να καταθέτουμε τροπολογίες ρουσφετολογικές και νταραβεριτζίδικες, οι οποίες να περνάνε και να γίνονται νόμος του κράτους. Δεν έγινε δεκτή η δική μου τροπολογία που, υποθετικά, θα μπορούσα να είχα κάνει. Αλλά ο άλλος ηθοποιός την έκανε και πέρασε. Και θα διοριστεί ο άνθρωπος που θέλουνε. Απλά πράγματα»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή