ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μέρισμα 0,08 ευρώ θα διανείμει ο ΟΛΠ για τη χρήση του 2016

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τη διανομή μερίσματος 0,0892 ευρώ ανά μετοχή για την εταιρική χρήση του 2016 ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ Α.Ε που έγινε χθες στον Πειραιά. Το γεγονός είχε και σημειολογική σημασία, καθώς με αφορμή και τη συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης αγοράς των μετοχών παρέστη και ο πρόεδρος του ΟΛΠ Α.Ε. Γουάν Μιν που είναι και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της China Cosco Shipping κατόχου του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εισηγμένης.

Εκτίμησε μάλιστα πως «το 2016 αποτελεί αναμφίβολα έτος αναφοράς για τον ΟΛΠ Α.Ε., καθώς πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση στον όμιλο της Cosco Shipping. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος κάπτεν Φου Τσενγκίου σημείωσε πως η νέα διοίκηση διασφάλισε την ομαλή μετάβαση και αναδιοργάνωση της εταιρείας και προετοίμασε την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος, ενώ χαρακτήρισε το 2017 ως την πρώτη χρονιά οικοδόμησης και ανάπτυξης του νέου ΟΛΠ.

Υπενθυμίζεται πως ο κύκλος εργασιών ανήλθε το 2016 σε 103,5 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 3,6 %, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 11,0 εκατ. με το καθαρό αποτέλεσμα να εμφανίζεται βελτιωμένο σχεδόν στο σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ