Πολύωρη κατάθεση Γιαννουσάκη για «Νoor 1»

Πολύωρη κατάθεση Γιαννουσάκη για «Νoor 1»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο της πολιτικής αντιπαράθεσης για την υπόθεση του «Noor 1» ξεκίνησαν οι δικαστικές διαδικασίες ερευνών με την κατάθεση στην ανακρίτρια του Πειραιά που χειρίζεται τον φάκελο για τη χρηματοδότηση του φορτίου της ηρωίνης του καταδικασμένου σε ισόβια Ευθύμιου Γιαννουσάκη. Ο Γιαννουσάκης, ο οποίος πρόσφατα κατήγγειλε ότι δέχθηκε πιέσεις μέσα στη φυλακή για να εμπλέξει τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση, εξετάστηκε ως μάρτυρας επί τρεις και πλέον ώρες από την ανακρίτρια και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε για χρηματοδοτήσεις του φορτίου με τα ναρκωτικά από Τούρκους υπηκόους, ενώ, αναφερόμενος σε εμβάσματα τα οποία βρίσκονται στα χέρια των δικαστικών αρχών με χρηματορροές προς εταιρεία συμφερόντων του, υποστήριξε ότι επρόκειτο περί συναλλαγών για διακίνηση πετρελαιοειδών.

Ο ισοβίτης μετήχθη στα δικαστήρια του Πειραιά χθες υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται προσωρινά (εκτίει την ποινή του στις φυλακές Χαλκίδας), προκειμένου να εξεταστεί τις προσεχείς ημέρες στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται τόσο για τη χρηματοδότηση του φορτίου της ηρωίνης όσο και για τις καταγγελίες περί πιέσεων που υποστηρίζει ότι δέχθηκε, καταγγελίες που αποτελούν ήδη αντικείμενο έρευνας από τον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.

Η χθεσινή κλήση σε κατάθεση του Γιαννουσάκη κρίθηκε απαραίτητη από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς στο παρελθόν με δύο καταθέσεις του ο ισοβίτης (το 2015 και το 2016) είχε αναφερθεί σε ονόματα αλλοδαπών που φέρονται –κατά τις καταθέσεις του– ως χρηματοδότες του φορτίου με τα ναρκωτικά.

Παράλληλα, είχε καταθέσει και άλλα στοιχεία που θεωρούνται σημαντικά και κρίσιμα από τις δικαστικές αρχές, οι οποίες ερευνούν το σύνολο της υπόθεσης για το «Noor 1». O Ευθύμιος Γιαννουσάκης θα προσέλθει εκ νέου σήμερα το πρωί σε κατάθεση στον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, που ερευνά τα της καταγγελίας περί πιέσεων, στην οποία έχει εμπλέξει και τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ καταγγελία η οποία επίσης διερευνάται έχει κάνει και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης. Για τις καταγγελίες και των δύο (Γιαννουσάκη – Μαρινάκη) περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων, η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Τη Δευτέρα, επίσης, αναμένεται να συνεχιστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής της ισόβιας κάθειρξης που έχει καταθέσει ο Γιαννουσάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή