Το summer camp της… μεταμόρφωσης

Το summer camp της… μεταμόρφωσης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταφράζοντας κανείς το «Amorφous» (άμορφο), μπορεί και να αδικήσει τη συνάντηση. Γιατί αυτό που θα συμβεί από αύριο έως 9/7 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και στην Ελευσίνα (2021 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης) κάθε άλλο παρά «χωρίς σχήμα» είναι. Η στενή συνεργασία των δύο οργανισμών με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Alien (η καινοτομία του έγκειται στη διεπιστημονική προσέγγιση του μεταναστευτικού θέματος) φιλοδοξεί να «μεταμορφώσει» όσους εμπλακούν σε αυτό το summer camp. Τι θα συμβεί; Ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και designers θα εργαστούν μαζί με μαθητές, φοιτητές και κοινότητες μεταναστών προσπαθώντας να εκπαιδεύσουν, να ανασύρουν ταλέντα και δεξιότητες, να παράγουν καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Και ακόμη: κλειστά καταστήματα στην πόλη της Ελευσίνας άνοιξαν για να φιλοξενήσουν εργαστήρια στα οποία θα διδάξουν δημιουργοί όπως ο σχεδιαστής κόμικς Αλέκος Παπαδάτος («Logicomix») ή η Βερένα Γκέρλαχ, που θεωρείται ειδική στην τυπογραφία. Καινοτόμες τεχνολογίες θα συνδυάσουν το ντιζάιν, την εικονική αφήγηση, την οπτική επικοινωνία με το μεταναστευτικό, βοηθώντας ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα συνεννόησης λόγω της γλώσσας.

Τρεις curators (η Σοφία Μανίκα, η Κατερίνα Αντωνάκη και η Πολωνή Εύα Σαταλέκα) έχουν την επιμέλεια των εκδηλώσεων-συναντήσεων. Πληροφορίες στα τηλ.: 2130-109.300, 210-55.40.952, 210-55.65.613.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή