ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Καμμένου-Βορίδη στη Βουλή για την υπόθεση Γιαννουσάκη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κόντρα στη Βουλή για την υπόθεση Γιαννουσάκη ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Αμυνας και τον βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ «αν έχει τα άντερα» να καταθέσει πρόταση μομφής ή πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα της συνομιλίας του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο να απαντήσει συγκεκριμένα για την υπόθεση με τη φράση «είστε απολογούμενος, κύριε, σε αυτή την υπόθεση, δεν είστε κατήγορος».

«Μπορείτε να μας δώσετε μερικές εξηγήσεις, αντί να κατηγορείτε το σύνολο της αξιωματικής αντιπολίτευσης γι' αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση και να μην φέρνετε σε δύσκολη θέση τους συναδέλφους που έχουν, για πολιτικούς λόγους ενδεχομένως, την καλή διάθεση να σας στηρίξουν;», κάλεσε τον κ. Καμμένο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης απευθύνθηκε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ρωτώντας: - «Τι λέει ένας υπουργός που ομιλεί με ισοβίτη 12 φορές για υπόθεση ναρκωτικών, κι ο υπουργός τέσσερις φορές τον παίρνει τηλέφωνο;». «Όταν συγκεκριμένα ο καταδικασθείς τού στέλνει μήνυμα στο κινητό του και του λέει: "Αργεί; Θα έρθει;" και μετά από λίγο, στις 11.30 το βράδυ, εμφανίζεται μία εισαγγελέας εκτός της Περιφέρειάς της, εκτός της αρμοδιότητάς της να πάρει κατάθεση στον συγκεκριμένο ισοβίτη, αφού επιβεβαίωσε ότι θα πάει, ο κ. Καμμένος προφανώς». Κι όταν εν συνεχεία δημοσιεύονται συνομιλίες ανάμεσα στον ανακριτικό υπάλληλο και τον καταδικασμένο σύμφωνα με τις οποίες: "Μα ο Μαρινάκης είναι αθώος", "Δεν με ενδιαφέρει, πρέπει να καταδικαστεί. Γιατί έτσι θα συνδεθεί με τον Μητσοτάκη και ο Τσίπρας θα μείνει δύο χρόνια στην εξουσία». Ο κ. Βορίδης ρώτησε εξάλλου: «Τον γνωρίζει τον ανακριτικό υπάλληλο αυτό; Πώς συνδέεται το μήνυμα με την παρουσία της εισαγγελέως στις φυλακές;».

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ διέψευσε ότι είναι δικηγόρος του επιχειρηματία Μαρινάκη και πως αμείβεται από αυτόν, ανέφερε ότι «χειρίζεται υποθέσεις του κ. Κουρτάκη» και απευθυνόμενος προς τον κ. Καμμένο είπε: «ελπίζω ότι δεν θα κάνετε το ατόπημα που κάνετε συνήθως να συγχέετε τα πρόσωπα μεταξύ τους και την ετερότητα ανάμεσα στα πράγματα».

Εξάλλου, δήλωσε υπερήφανος για το δικηγορικό του λειτούργημα και επισήμανε «στο δικηγορικό λειτούργημα μόνον αστοιχείωτοι δεν αντιλαμβάνονται τη διάκριση ανάμεσα στο δικηγόρο και στην υπόθεση που υπερασπίζεται, κι όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν έχει επαφή με αυτό που είναι ο νομικός μας πολιτισμός».

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ