Και ο Τραμπ Τζούνιορ στη μάχη του Twitter

Και ο Τραμπ Τζούνιορ στη μάχη του Twitter

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, διαφέρει αρκετά από τον πατέρα του όσον αφορά τα ενδιαφέροντα και τις καθημερινές δραστηριότητες. Παρ’ όλα αυτά, ακολουθεί τα χνάρια του στον τομέα της χρήσης του Twitter εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων. Βέβαια, η τεχνική που χρησιμοποιεί ο καθένας τους διαφέρει σημαντικά, καθώς ο πρόεδρος τείνει να «χτυπά» τους αντιπάλους του ψυχρά και κάτω από τη ζώνη. Από την άλλη, ο Τραμπ Τζούνιορ χρησιμοποιεί το Twitter για να ξεμπροστιάζει οποιονδήποτε νιώθει πως έχει σκοπό τη συνεχή υπονόμευση και απειλή της προεδρίας του πατέρα του. Πολλοί ισχυρίζονται πως ο νεαρός Τραμπ καταφέρνει να υπερασπίζεται τον πρόεδρο πιο αποτελεσματικά εκτός του Λευκού Οίκου από πολλούς που βρίσκονται μέσα σε αυτόν.

Ο γιος, όπως και ο πατέρας, αντιμετωπίζει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ως εναλλακτικό μέσο απόψεων και πληροφοριών, με δεδομένο ότι η δημοσιογραφία τείνει να μην είναι αντικειμενική.

Ο Τραμπ Τζούνιορ από τότε που ανέλαβε την εταιρεία του πατέρα του μαζί με τον αδελφό του Ερικ δεν είναι συχνός επισκέπτης του Λευκού Οίκου. Ωστόσο, δεν παύει να είναι ενεργός υπερασπιστής του πατέρα του. Παράδειγμα του αγώνα του Τραμπ Τζούνιορ στο Twitter αποτελεί η αντίδρασή του στο λάθος του CNN, όταν αυτό αναγκάστηκε να αποσύρει μια ιστορία που εμφάνιζε τον πρόεδρο να έχει στενές επαγγελματικές σχέσεις με τη Ρωσία. Η διάψευση του ρεπορτάζ προκάλεσε την παραίτηση τριών εργαζομένων.

Πατέρας και γιος χρησιμοποίησαν το Τwitter για να υπογραμμίσουν ότι το κανάλι μεταδίδει «ψευδείς ειδήσεις» και να υπενθυμίσουν στα υπόλοιπα κανάλια πως οφείλουν να σχολιάσουν το περιστατικό με αντικειμενικό τρόπο.

Κάποιες φορές ο νεαρός Τραμπ έχει κληθεί να αγωνιστεί για την υπεράσπιση του πατέρα του και από τρίτους. Ο Τραμπ Τζούνιορ ευχαρίστησε το Τwitter για τη δυνατότητα που του δόθηκε να επικρίνει την κωμικό Κάθι Γκρίφιν για την προσβλητική σάτιρά της.

Ο Τραμπ Τζούνιορ ζει στη Νέα Υόρκη, μακριά από τον συνήθη κύκλο του προέδρου, με αποτέλεσμα να «παρατηρεί την κατάσταση από απόσταση», όπως σχολίασε ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή