Βενεζουέλα: Επανεμφανίστηκε ο αστυνομικός που επιτέθηκε με ελικόπτερο σε κυβερνητικά κτίρια

Βενεζουέλα: Επανεμφανίστηκε ο αστυνομικός που επιτέθηκε με ελικόπτερο σε κυβερνητικά κτίρια

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Βενεζουελανός αστυνομικός Όσκαρ Περέθ, ο οποίος πραγματοποίησε εναέρια επίθεση εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Καράκας την περασμένη εβδομάδα, έκανε σήμερα την επανεμφάνιση του στο διαδίκτυο, παίρνοντας όρκο ότι θα συνεχίζει να μάχεται για την «απελευθέρωση» της πατρίδας του. 

«Για μία ακόμη φορά είμαστε στο Καράκας, έτοιμοι και πρόθυμοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την απελευθέρωση της χώρας», ανακοίνωσε ο Περέθ σε βίντεο που κοινοποίησε στο YouTube, στο οποίο εμφανίζεται, φορώντας στρατιωτική στολή και έχοντας πίσω του μία σημαία της Βενεζουέλας και ένα τυφέκιο. 

Στις 27 Ιουνίου, ο αξιωματικός της αστυνομίας, μαζί με έναν άγνωστο συνεργάτη του, πήραν υπό τον έλεγχο τους ένα ελικόπτερο, στο οποίο είχαν δέσει ένα πανό με τη λέξη «Ελευθερία» και πέταξαν πάνω από το Καράκας. Αργότερα, άνοιξαν πυρ και εκτόξευσαν χειροβομβίδες στα κτίρια του υπουργείου Εσωτερικών και του Ανωτάτου Δικαστηρίου, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν τραυματισμούς. 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, χαρακτήρισε την ενέργεια «τρομοκρατική επίθεση» που είχε ως στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής. Ωστόσο, ορισμένοι από τους επικριτές του αμφισβήτησαν την επίσημη εκδοχή των γεγονότων και κάποιοι είπαν μάλιστα ότι μπορεί να ήταν σκηνοθετημένη επιχείρηση με σκοπό να τραβήξει την προσοχή του κόσμου από την πολιτική και οικονομική κρίση της χώρας.

Εντούτοις, ο Περέθ είπε ότι το γεγονός ότι η επίθεσή του δεν προκάλεσε απώλειες την καθιστά «απολύτως επιτυχημένη», τονίζοντας  πως εμείς «δεν είμαστε δολοφόνοι σαν εσάς, κύριε Νικολάς Μαδούρο». Επιπλέον, υποστήριξε ότι μετά την επίθεση προσγείωσε το ελικόπτερο στα παράλια, κοντά στο Καράκας και επέστρεψε στην πρωτεύουσα διασχίζοντας πεζός τα βουνά.

Ο Περέθ, ο οποίος προβάλει ένα προφίλ «Τζέιμς Μποντ-Ράμπο» ήρωα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ασχολείται επίσης με την ηθοποιία και 2015 ήταν παραγωγός και πρωταγωνιστής μιας ταινίας με θέμα τη διάσωση ενός απαχθέντος επιχειρηματία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή