ΚΟΣΜΟΣ

Οδηγίες σε Βρετανούς τουρίστες: Πως να προστατευτείτε από τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο

BBC

Απόσπασμα από το βίντεο της βρετανικής αστυνομίας.

Βίντεο με οδηγίες προφύλαξης των Βρετανών πολιτών σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης ενώ βρίσκονται σε διακοπές στο εξωτερικό, εξέδωσαν οι βρετανικές αρχές. 

Στο βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών εκτυλίσσεται μια ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο με μήνυμα ασφαλείας «τρέξε, κρύψου,πες» ("run, hide, tell").

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της αντιτρομοκρατικής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία ότι η Βρετανοί θα αποτελέσουν στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων φέτος και το βίντεο είναι μέρος καμπάνιας που στοχεύει στην ασφάλεια των Βρετανών πολιτών.

Ενώ εκπρόσωπος των βρετανικών αρχών ανέφερε ότι ήταν «απλά το σωστό» να προσφέρουμε συμβουλές με αυτόν τον τρόπο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, αλλά και στην Τυνησία.

Στο πλαίσιο αυτό το δημοσίευμα του BBC υπενθυμίζει ότι ανάμεσα στους 38 νεκρούς μετά από επίθεση στο τουριστικό θέρετρο στην Τυνησία τον Ιούνιο του 2015, τριάντα ήταν Βρετανοί.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να κλέψουν απλά ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα ρολόι, είναι εκεί για να σκοτώσουν. Πρέπει να ξεφύγεις από την ζώνη κινδύνου», είπε ο εκπρόσωπος των αρχών στο BBC, παρόλο που επισήμαινε ότι είναι «απίθανο να βρεθεί κάποιος εν μέσω τρομοκρατικής επίθεσης». 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ