ΚΟΣΜΟΣ

Πιο δημοφιλής η Μελάνια από τον πρόεδρο των ΗΠΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Μελάνια Τραμπ είναι πιο δημοφιλής από τον σύζυγό της, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους των ΗΠΑ –51%– βλέπουν την Πρώτη Κυρία ευνοϊκά, σημειώνοντας αύξηση 16 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με την έρευνα του Fox News, που είναι το αγαπημένο κανάλι του προέδρου Τραμπ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η κ. Τραμπ έχει κερδίσει τη στήριξη και από τους Ρεπουμπλικανούς και από τους Δημοκρατικούς, ενώ το 28% των ψηφοφόρων την βαθμολόγησε αρνητικά. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Τραμπ συγκεντρώνει τη θετική αποδοχή του 47% των Αμερικανών, ενώ το 51% τον βαθμολόγησε αρνητικά. Πάντως και τα ποσοστά του Ντόναλντ Τραμπ, στη νέα αυτή δημοσκόπηση, εμφανίζονται βελτιωμένα, αφού η θετική ανταπόκριση που σημείωνε τους τελευταίους μήνες δεν ξεπερνούσε το 40%. Ωστόσο, η Μελάνια παρά την αυξημένη δημοτικότητά της δεν έχει καν ακόμα πλησιάσει αυτή της προκατόχου της Μισέλ Ομπάμα, όπως φαίνεται μέσα από τη δημοσκόπηση του Fox News. Στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, η Μισέλ συγκέντρωνε το 73% των θετικών απόψεων των Αμερικανών και μόνο ένα 16% ήταν αρνητικό απέναντί της, σημείωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Η δημοσκόπηση έγινε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.017 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Και στη διάρκεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού του Τραμπ, η Μελάνια και η κόρη του Ιβάνκα συγκέντρωσαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας επισκιάζοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Η δεύτερη επειδή εμφανίστηκε σε κάποια φωτογραφία να υποκαθιστά τον πατέρα της στη σύνοδο του G20, ενώ η πρώτη μοιάζει σταδιακά, έπειτα από μια περίοδο μερικών μηνών στην αφάνεια, να αναλαμβάνει έναν πιο προβεβλημένο ρόλο. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της κατά τη συνάντηση του Τραμπ με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ