ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα, Κω, Κρήτη, Φλώρινα

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέα ξενοδοχεία αναμένεται να δημιουργηθούν σε Κέρκυρα, Κω, Κρήτη και Φλώρινα.

Ειδικότερα, η εταιρεία Δασιά-Κέρκυρα Επενδυτική Ακινήτων Α.Ε., συμφερόντων του Ομίλου Σάνη-Ιkos, εξασφάλισε έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη συνένωση δύο ξενοδοχείων της στην Κέρκυρα σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων συνολικής δυναμικότητας 984 κλινών. Επίσης, έλαβε το «πράσινο φως» για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή του σε κατηγορία 5 αστέρων. Στο πλαίσιο της επένδυσης θα δημιουργηθούν νέες πισίνες, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα, εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, μονάδα αντίστροφης ώσμωσης κ.ά. Η επένδυση συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ με τη μορφή σύνθετου τουριστικού καταλύματος θα υλοποιηθεί σε παραθαλάσσια έκταση 75,8 στρεμμάτων. Η νέα μονάδα με την επωνυμία Ikos Dassia θα λειτουργήσει το 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων δυναμικότητας 216 κλινών σχεδιάζει η εταιρεία Γαβριήλ Καραθωμάς Μονοπρόσωπη ΙΚΕ σε έκταση 29 στρεμμάτων στην Κω. Επίσης, νέο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει η εταιρεία Tρύφων ΑΕΒΚΕ στη Χερσόνησο. Η εταιρεία εξασφάλισε, πρόσφατα, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου έγκριση διατήρησης αρχαίων αρχιτεκτονικών καταλοίπων σε κατάχωση στο οικόπεδο ανέγερσης του ξενοδοχείου. Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη ανέγερσης νέου τριώροφου ξενοδοχείου επί της λεωφόρου Ελευθερίας 91 στον Δήμο Φλώρινας εντός του ιστορικού ιστού της πόλης. Σύμφωνα με την απόφαση, η κατασκευή της οικοδομής –με μία σειρά προσαρμογών επί της μελέτης– δεν θα επιφέρει αλλοίωση στον ιστορικό τόπο του κέντρου της πόλης, καθώς συνάδει από πλευράς όγκου και μορφολόγησης με τον χαρακτήρα του.

Τέλος, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ενέκρινε την ενεργοποίηση μέσω διαπραγμάτευσης της β΄ φάσης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την κατασκευή παραδοσιακού ξενώνα στα Κανάλια, στις όχθες της βόρειας πλευράς της λίμνης Κάρλας. Στην οικονομοτεχνική ανάλυση προτείνεται η διάρκεια της σύμπραξης να φθάσει τα 35 χρόνια, μη περιλαμβανομένης της κατασκευαστικής περιόδου.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ