ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Μητσοτάκης στην έκθεση documenta 14

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την έκθεση documenta 14, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης  επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο φιλοξενεί ένα σημαντικό μέρος της έκθεσης documenta 14. Η documenta είναι ίσως η σημαντικότερη παγκόσμια έκθεση σύγχρονης τέχνης και είναι εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία για την πόλη της  Αθήνας, ότι για πρώτη φορά φιλοξενείται και μακριά από το φυσικό της χώρο, το Kassel της Γερμανίας. », δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «παραπάνω από 300.000 επισκέπτες είδαν την documenta στην Αθήνα, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί  - με αυτόν τον τρόπο -  η Αθήνα βρίσκει  τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη της σύγχρονης τέχνης, ως ένας φάρος πολιτισμού, με προοπτική για σημαντική περαιτέρω ανάπτυξη.»

Ο πρόεδρος της Νεάς Δημοκρατίας δήλωσε ακόμη: «Θέλω με την ευκαιρία αυτή να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης να ανοίξει τις πόρτες του, φιλοξενώντας την μόνιμη συλλογή του. Μετά από πολλές καθυστερήσεις το κτίριο είναι σχεδόν έτοιμο και είναι απαραίτητο όλοι να συνεργαστούν, έτσι  ώστε να μην υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης  έχει μια σημαντική μόνιμη συλλογή. Πρέπει να ανοίξει και κανονικά μετά την ολοκλήρωση της documenta. Και είμαι σίγουρος, όταν θα συμβεί αυτό, ότι θα μπορέσει να προσθέσει στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας μια εξαιρετικά σημαντική ψηφίδα».  »
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ