Στ. Θεοδωράκης: «Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν γίνεται τίποτα είπε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα»

Στ. Θεοδωράκης: «Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν γίνεται τίποτα είπε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν γίνεται τίποτα, στο λέω εγώ που ήμουν 18 χρόνια πρωθυπουργός» είπε χθες ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως γνωστοποίησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στο πλαίσιο αυτό, αιχμηρές ήταν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού για την πολιτική της κυβέρνησης στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη «αποφάσεις λαμβάνονται, αλλά δεν προχωρούν. Δείτε ΔΕΗ και Ελληνικό».

«Υπάρχουν αντίρροπες δυνάμεις στην κυβέρνηση», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Γελοιοποιούνται ο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι τους σταματάει στον δρόμο ο κόσμος για να τους ευχαριστήσει»

Στην εφ'ολης της ύλης συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUSFM 103.6, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν «κράτησε στην Ευρώπη και συνεχίζει να μας στηρίζει, όχι μόνο τους πολιτικούς, αλλά και τον λαό».

Ο κ. Τσίπρας δεν θα αλλάξει «κανέναν από τους υπουργούς τύπου Πολάκη»

Αναφερόμενος στην υπόθεση του δεξαμενόπλοιου Noor 1 και τις συνομιλίες του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου με ισοβίτη, ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι είναι «αδιανόητο ο Υπουργός Αμύνης να παρεμβαίνει σε μία εν εξελίξει δικαστική απόφαση», ενώ επισήμανε ότι ο πρωθυποργός «οφείλει να δώσει εξηγήσεις».

«Δεν έχουμε πάρει δικαστικές απαντήσεις για το Νοοr1, για το μεγαλύτερο φορτίο ναρκωτικών στην Ευρώπη», σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Αντί να είναι προσεκτική η κυβέρνηση για το Noor1, έχει τον Καμμένο, που έχει αϋπνίες τα βράδια και τηλεφωνεί σε ισοβίτες». 

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι ο κ.Τσίπρας «δεν θα "χωρίσει" με τον Καμμένο, ο δεσμός είναι μεγάλος, έχουν "παιδιά", μιλάω για την πολιτική τους».

Τόνισε, δε, ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει μάλλον σκοπό «να αλλάξει κανέναν από τους υπουργούς τύπου Πολάκη. Eίναι μέρος αυτού που πρεσβεύει». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή