Η Τουρκία πληρώνει 2,5 δισ. δολάρια στη Μόσχα για τους πυραύλους S-400

Η Τουρκία πληρώνει 2,5 δισ. δολάρια στη Μόσχα για τους πυραύλους S-400

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία συμφώνησε να πληρώσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει από την Ρωσία το πλέον προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας σε καθεστώς ανωνυμίας στο πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι η Τουρκία αγόρασε τέσσερις πυραύλους αν και ο εκπρόσωπος της ρωσικής εξαγωγικής εταιρείας Rosoboronexport αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει τον περασμένο μήνα στο τεχνικό κομμάτι της συμφωνίας και απέμενε προς ρύθμιση μόνο το οικονομικό.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο οι δύο πρώτοι πύραυλοι θα κατασκευαστούν στη Ρωσία και οι άλλοι δύο στην Τουρκία, αφού η Μόσχα παρέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Οπως μετέδωσε χθες το πρακτορείο Bloomberg, πρόκειται για μια εμπορική συμφωνία που σηματοδοτεί την απομάκρυνση της από την στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, η οποία κρατούσε την Τουρκία δεμένη με τη Δύση για περισσότερο από έξι δεκαετίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή