ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ δυτικά της Αλάσκα - Προειδοποίηση για τσουνάμι

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Iσχυρός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ των δυτικών ορίων των Αλεούτιων Νήσων της Αλάσκας και τη χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας,

Το μέγεθος του σεισμού, μάλιστα, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω καθώς νωρίτερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) είχε ανκοινώσει πως ο σεισμός ήταν της τάξεως των 7,4 Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 2:34 π.μ. σήμερα (ώρα Ελλάδας) περίπου 200 χλμ από την πόλη Νικόλσκογιε στη Νήσο Μπέρινγκ, δυτικά της χερσονήσου. Το επίκεντρο ήταν δυτικά της Άτου, της δυτικότερης και μεγαλύτερης νήσου στις Αλεούτιες Νήσους.

Λόγω του μικρού εστιακού βάθους (10 χλμ κάτω από τον βυθό της θάλασσας), ο σεισμός θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερες επιπτώσεις, αλλά το επίκεντρό του ήταν αρκετά μακριά από την ηπειρωτική χώρα.

Το Αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε ανακοίνωση ότι υπάρχουν πιθανότητες να σχηματιστούν κύματα τσουνάμι στις παράκτιες περιοχές εντός 300 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού.

Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν μετασεισμικές δονήσεις, μερικές από αυτές ισχύος 5 βαθμών.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ