Με το… δεξί οι άνδρες στο πόλο

Με το… δεξί οι άνδρες στο πόλο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βασικό όπλο την άμυνα για… σεμινάριο, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη. Στην πρεμιέρα των αγώνων του τρίτου ομίλου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε της Ισπανίας με 8-7, μία νίκη που δίνει στους διεθνείς μας σημαντικό προβάδισμα. Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 1-1, 2-3. Επόμενη αντίπαλος για τους πολίστες μας θα είναι αύριο η Ν. Αφρική. Η Ισπανία μπορεί να έβαλε το πρώτο γκολ, αλλά οι διεθνείς «απάντησαν» γρήγορα και, μάλιστα, με τρία τέρματα. Με εξαιρετικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω, στην αρχή της δεύτερης περιόδου, τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου προηγήθηκαν με 4-1. Στη συνέχεια, τον πρώτο λόγο τον είχε η άμυνα και κατά την ολοκλήρωση του ημιχρόνου το σκορ έγραφε 5-3 υπέρ των Ελλήνων αθλητών. Στο τρίτο οκτάλεπτο, παρά τις ευκαιρίες, καμία από τις δύο ομάδες δεν ήταν εύστοχη στην επίθεση. Ο Βλαχόπουλος ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ, κάνοντας το 6-3 με παίκτη παραπάνω, ενώ ο Μακαρό με σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 6-4.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο της αναμέτρησης ο Αλέξανδρος Γούνας σκόραρε δύο φορές και, ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι είχε κριθεί, οι Ισπανοί με τρία γκολ ισοφάρισαν. Εκεί λειτούργησε και πάλι η ελληνική άμυνα και, χάρη σε ένα ωραίο γκολ του Γιώργου Δερβίση (1.20 πριν από την ολοκλήρωση της συνάντησης), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε σπουδαία νίκη από μία ομάδα που έχει γράψει χρυσή ιστορία στο παγκόσμιο πόλο.

ΕΛΛΑΣ: Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Δελακάς 1, Δερβίσης 1, Φουντούλης 2, Καπότσης 1, Ποντικέας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2, Zερδεβάς.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Λόπεζ Πινέδο, Μουναρίθ, Γκρανάδος 1, Ντελ Τόρο 1, Μπούστος, Μιγκέλ, Μπαρόζο 1, Εσπανιόλ, Ταχούλ 1, Φερνάντεζ, Μάλιαρακ 2, Γκουτιέρεζ 1.

Η εθνική ομάδα γυναικών στον πρώτο της αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ηττήθη από τη Ρωσία με 7-9. Σήμερα οι διεθνείς μας θα αντιμετωπίσουν το Καζαχστάν. Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Γιώργος Μορφέσης δήλωσε ότι το αποτέλεσμα αδικεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Αν έμπαιναν τα σουτ που έπρεπε να μπουν θα ήταν τελείως διαφορετικό το παιχνίδι. Μας στοίχισε, μας χάλασε λίγο το μυαλό μας. Θεωρώ ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι στη συνέχεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή