Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης κατά Αλ. Τσίπρα

Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης κατά Αλ. Τσίπρα

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρ ομαδόν δέχθηκε ο πρωθυπουργός για τις δηλώσεις που έκανε στο υπουργείο Εργασίας, εμφανίζοντας την κυβέρνησή του να έχει εντυπωσιακές επιδόσεις στη μείωση της ανεργίας και στην αύξηση της απασχόλησης. Σύσσωμη μάλιστα η αντιπολίτευση ανέδειξε την τραγική ειρωνεία να επαίρεται χθες ο κ. Αλ. Τσίπρας για τα τάχα επιτεύγματά του την ίδια ακριβώς ημέρα που δημοσιεύθηκε μια νέα έρευνα της ΔιαΝΕΟσις από την οποία προκύπτει ότι ένας στους δύο νέους (18-35 ετών) δηλώνει ως βασική πηγή εισοδήματος την «οικονομική στήριξη από γονείς ή άλλους συγγενείς» και το 41% ομολογεί ως επιθυμία του να μεταναστεύσει στο εξωτερικό ως μόνη διέξοδο για να βρει δουλειά.

Η κ. Φώφη Γεννηματά, μέσω της αρμόδιας τομεάρχου της, Eύης Χριστοφιλοπούλου, μίλησε για «κατάντια και ξεπεσμό» μιας κυβέρνησης που δεν αντιλαμβάνεται ότι απλώς αναδιανέμει τη φτώχεια. «Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες των θεατρινισμών του πρωθυπουργού σε απόγνωση», είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας δείχνει να αγνοεί ότι άνω του 50% των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα γίνεται με χαμηλά αμειβόμενες ελαστικές θέσεις εργασίας, ενώ επικρατούν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, και προσπαθεί να καλύψει το πρόβλημα με συνεχή  αύξηση των 8μήνων, της προσωρινής απασχόλησης στο Δημόσιο».

Να πάψει να πανηγυρίζει κάλεσε τον πρωθυπουργό και ο Στ. Θεοδωράκης, που για ακόμη μία φορά επισήμανε ότι με τη χθεσινή τους παρουσία ο κ. Τσίπρας και κυβέρνησή του απέδειξαν ότι δεν έχουν καταλάβει καθόλου πώς δουλεύει η αγορά εργασίας. Το δε Ποτάμι, με εκτενή ανακοίνωση, καταλόγισε στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι «με μεγαλοστομίες, περιορισμούς και απαγορεύσεις νομίζουν πως θα εξαναγκάσουν τις επιχειρήσεις σε προσλήψεις, αλλά την ίδια ώρα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν κάθε επένδυση και να τρομοκρατήσουν κάθε προσπάθεια να στηθεί μια νέα δουλειά και να ξεκολλήσει η οικονομία από την ύφεση.

Χωρίς επενδύσεις και κλίμα σταθερά φιλικό στην επιχειρηματικότητα, δεν θα δημιουργηθεί καμία καλή δουλειά έξω από τα γραφεία των κυβερνητικών. Οσους ημέτερους κι αν προσλάβουν, όσο αυξάνουν τους φόρους για να τους πληρώσουν, οι θέσεις εργασίας στην πραγματική οικονομία θα γίνονται όλο και λιγότερες», κατέληξε η Σεβαστουπόλεως.

Πολύ σκληρή ήταν και η ανακοίνωση του ΚΚΕ. «Ο πρωθυπουργός –που διατήρησε κι επέκτεινε όλη την αντεργατική μνημονιακή νομοθεσία, μόλις χθες έθεσε σ’ εφαρμογή την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και ετοιμάζεται να “βάλει χέρι” ακόμη και στο απεργιακό δικαίωμα με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου– πανηγυρίζει για τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, η οποία αυξάνεται εξαιτίας της πολιτικής του», ανέφερε ο Περισσός και κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ότι ακόμη και χθες έδωσε ακόμη δύο «νέα δωράκια» στη μεγαλοεργοδοσία. «Για τους μεν “εγκλωβισμένους” εργαζόμενους υποσχέθηκε ουσιαστικά “επανεκπαίδευση” και “κοινωνική οικονομία”, άρα απαλλαγή των εργοδοτών, για τα δε μπλοκάκια, επιδότηση των εργοδοτών, που θα τα μετατρέπουν σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας».

Τέλος, και η Εν. Κεντρώων υποστήριξε ότι «οι απολογίες του ΣΥΡΙΖΑ περί πτώσης της ανεργίας και βελτίωσης του οικονομικού κλίματος βασίζονται σε δημιουργική λογιστική που υπακούει στο δόγμα “να ευημερούν οι αριθμοί και να πεινάει ο λαός”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή