ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές και από Τζανακόπουλο κατά Δικαστών: «Στο "μαύρο βιβλίο" της Δικαιοσύνης η απόφαση για την Ηριάννα»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης», είναι η δήλωση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με τη χθεσινή δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Ηριάννας. «Είναι μια κακή εξέλιξη. Η χθεσινή απόφαση καταγράφεται στο "μαύρο βιβλίο" της ελληνικής Δικαιοσύνης», πρόσθεσε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο "Κόκκινο".

Υπενθυμίζεται ότι χθες τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης εξαπέλυσαν νέες βολές κατά της Δικαιοσύνης, ο πρώτος κάνοντας λόγο για «ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν βοηθάει και μια αντιμετώπιση από την πλευρά της τακτικής δικαιοσύνης που προστατεύει πολλές φορές τους κακοπληρωτές εργοδότες» και ο δεύτερος αποδοκιμάζοντας την απόφαση του Εφετείου Αναστολών σχετικά με την Ηριάννα.

Στα θέματα οικονομικής πολιτικής, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «η Ελλάδα θα βγει στις αγορές όταν θα είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι». Παράλληλα πρόσθεσε πως «η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές εδώ και 7 χρόνια και ο στόχος του προγράμματος είναι να μπορούμε να χρηματοδοτούμε το χρέος μας χωρίς τον επίσημο τομέα».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ακόμη πως η απόφαση για την έξοδο στις αγορές δεν εξαρτάται από συμβουλές των οίκων ή από παραινέσεις από εκείνους που ασχολούνται με θέματα αγορών. «Θα πάρουμε την απόφαση όταν εκτιμήσουμε ότι είμαστε στο καλύτερο σημείο και θα πάρουμε το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο, θέλουμε να ετοιμάσουμε το έδαφος για το χρόνο μετά το καλοκαίρι του 2018, δεν μας ενδιαφέρει μια έξοδος για επικοινωνιακούς λόγους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η απόφαση θα παρθεί αφού κριθεί η εικόνα των ελληνικών ομολόγων.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ