ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος: Με τη συμμετοχή Κοτζιά η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για το Κυπριακό

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τις επόμενες κινήσεις τους στο Κυπριακό συντονίζουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών σωμάτων στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στη θέση ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή λύση του Κυπριακού με εγγυήσεις και τουρκικά στρατεύματα. Θέση, που επί της αρχής υιοθέτησε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στη διάσκεψη του Κραν Μοντανά, η οποία, λόγω της ανελαστικής τουρκικής στάσης, οδηγήθηκε σε αποτυχία.

Ο κ. Κοτζιάς περιέγραψε, χθες, την επίσκεψή του στην Κύπρο ως ευκαιρία για καλύτερη προετοιμασία «μιας μελλοντικής διαπραγμάτευσης» αλλά και συζήτηση για «ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή», καθώς, επίσης, και την πορεία της Τουρκίας σε σχέση με την Ε.Ε.

Σήμερα, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, θα μεταβεί στα Κατεχόμενα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να συναντηθεί με την ηγεσία. Πληροφορίες που δημοσιεύονται στον τουρκοκυπριακό Τύπο κάνουν λόγο για συζήτηση περί «σχεδίου Β΄», το οποίο ο κ. Τσαβούσογλου θα συζητήσει με τους αξιωματούχους των Κατεχομένων.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ