Κυρ. Μητσοτάκης: Χάνεται ο κόπος των αγροτών

Κυρ. Μητσοτάκης: Χάνεται ο κόπος των αγροτών

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα πως η πολιτική της υπερφορολόγησης των αγροτών, την οποία χαρακτήρισε καταστροφική, θα τελειώσει έστειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της διήμερης επίσκεψής του στη Λακωνία. Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την πάγια τακτική του, έριξε ιδιαίτερο βάρος στις επαφές του με τον αγροτικό πληθυσμό και εκεί εστίασαν και οι πρώτες δηλώσεις του από την Πελοπόννησο. «Είδα αγρότες που για πρώτη φορά φορολογήθηκαν στις κοινοτικές επιδοτήσεις και είδαν την προκαταβολή φόρου να αυξάνεται στο 100%», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του, σκιαγραφώντας μάλιστα με την ιδιαιτέρως γλαφυρή λέξη «αβίωτη» την καθημερινότητά τους. «Νιώθουν ότι ο κόπος τους πάει χαμένος», πρόσθεσε, δεσμευόμενος πως με τη λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης θα τεθεί τέλος στην πολιτική της υπερφορολόγησης.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στη Λακωνία ήταν αναμφίβολα γεμάτο. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις περιοχές της Ανατολικής Μάνης, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στις αρχές του μήνα, και ενημερώθηκε αναλυτικά για το μέγεθος των καταστροφών συνομιλώντας με τις τοπικές αρχές και τους πολίτες. Αυτό που έθεσε ο ίδιος ως προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των ζημιών και να γίνουν –επιτέλους, όπως είπε– πράξη τα πορίσματα της επιτροπής της Βουλής για τον σωστό αντιπυρικό σχεδιασμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε πάντως να ξεκινήσει την επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές με ένα ισχυρό στίγμα, καθώς έκανε στάση στον οικισμό Χιμάρα της Ανατολικής Μάνης. Το συγκεκριμένο χωριό δεν είναι μόνο ο τόπος που ξεκίνησε η πυρκαγιά στη Λακωνία, γεγονός που προσδίδει σημειολογική χροιά στην επίσκεψη σε αυτό, αλλά το ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι πως έχει μόλις 14 κατοίκους, κάτι που αποτυπώνει, όπως λένε και στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, τις προθέσεις του για επαφή ακόμα και με τους πολίτες που είναι στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας. «Η εν λόγω πρωτοβουλία κυοφορεί πολιτική νοοτροπία», σημείωσαν οι ίδιες πηγές. Εκεί οι λιγοστοί κάτοικοι τον υποδέχτηκαν στην είσοδο του χωριού, σε μια κίνηση που προκάλεσε συγκίνηση τόσο στον πρόεδρο της Ν.Δ. όσο και στη «γαλάζια» αντιπροσωπεία που τον συνόδευε.

«Απογοήτευση και οργή»

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε επισκεφθεί εκτός από τη Σπάρτη και την Αρεόπολη, στην οποία είδε από κοντά το πρότυπο Κέντρο Υγείας που διαθέτει. Η γεύση πάντως που αποκόμισε από τις συνομιλίες του με τους πολίτες αποτυπώθηκε σε μια αποστροφή του λόγου του, όπου χαρακτηριστικά σημείωσε πως «συνάντησα την απογοήτευση και την οργή των ανθρώπων για την κυβέρνηση».

Η περιοδεία, που σημειωτέον ξεκίνησε νωρίς το πρωί με τετ α τετ με τον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο και συνεχίζεται και σήμερα, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όπου σε συνάντηση στο Γύθειο, με παραγωγικούς φορείς, τόνισε εκ νέου την ανάγκη μείωσης της φορολογίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή