ΕΛΛΑΔΑ

Yπ. Πολιτισμού για το περιστατικό στις Αιγές: Eπισκέπτρια ψέκασε με υγρό βάσεις στηλών

Φωτογραφία από τον επίσημο ιστότοπο των Αιγών

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπ. Πολιτισμού για το περιστατικό το οποία συνέβη στο μουσείο της Βεργίνας και έφερε στη δημοσιότητα το Βήμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μια αλλοδαπή επισκέπτρια του μουσείου εισήλθε στον χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στην Βεργίνα κρατώντας ένα μικρό ψεκαστήρα χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους υπαλλήλους-φρουρούς του χώρου. Σύμφωνα με αναφορές η επισκέπτρια ψέκασε με άγνωστο υλικό τις πώρινες βάσεις περισσοτέρων από 10 επιτύμβιων στηλών, δημιουργώντας μεγάλους «λεκέδες».

Το Υπ. Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει το γεγονός, χωρίς ωστόσ να γίνεται αναφορά για καταστροφή αρχαίων αντικειμένων. 

Αναλυτικά: 

«Την Τετάρτη 10 Μαϊου 2017 στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, επισκέπτρια ψέκασε με άχρωμο υγρό τις λίθινες όχι αρχαίες βάσεις επιτύμβιων στηλών και εποπτικό υλικό της έκθεσης. Ουδεμία βλάβη προκλήθηκε σε αρχαία αντικείμενα, ενώ ο εξοπλισμός της έκθεσης καθαρίστηκε αμέσως χωρίς το ελαιώδες υλικό ν’ αφήσει κατάλοιπα ή ίχνη. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως, ασκήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστου και έκτοτε η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά την υπόθεση, ενώ παράλληλα έγιναν επιπλήξεις και συστάσεις στο φυλακτικό προσωπικό». 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ