Εισβολή του Ρουβίκωνα στην Τράπεζα της Ελλάδος

Εισβολή του Ρουβίκωνα στην Τράπεζα της Ελλάδος

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισβολή στην Tράπεζα της Ελλάδoς πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης στις 12:40 ο Ρουβίκωνας μαζί με την Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ομάδα αποτελούνταν από περίπου 20 άτομα, τα οποία εισήλθαν στο κτίριο από την οδό Εδουάρδου, Λο, πέταξαν φυλλάδια με συσθήματα και αποχώρησαν.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία προχώρησε σε κάποιες προσαγωγές από την γύρω περιοχή, αλλά, όπως έγινε γνωστό, θα αφεθούν όλοι ελεύθεροι, καθώς δεν φαίνεται να σχετίζονται με το περιστατικό.

Σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, που δημοσιεύτηκε στο Indymedia, η οργάνωση σημειώνει μεταξύ άλλων πως «το κεφάλαιο έχει λόγο να έχει στα χέρια του άμεσα τις αποφάσεις γα την νομισματική πολιτική ή τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αυτό που αφορά εμάς είναι ποιος έχει τα μέσα παραγωγής και αν λαμβάνουμε εμείς ως κοινωνική βάση τις αποφάσεις ή όχι. Η ΤτΕ είναι ένα φρουραρχείο της ντόπιας και διεθνούς καπιταλιστικής τάξης και ως τέτοιο είναι εχθρικό έδαφος. Ένα ακόμα άβατο, πλάι στο άβατο της δημοκρατίας». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή