Ήρθε η νέα οικογένεια της Νokia

Ήρθε η νέα οικογένεια της Νokia

5' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε την αξιόπιστη υπογραφή της Nokia, ήρθε η νέα οικογένεια Smartphone της γνωστής εταιρείας. Τα Nokia 3, 5 και 6 συναντούν το κορυφαίο λειτουργικό Android και το αποτέλεσμα είναι απλά εξαιρετικό,με την εγγυημένη ποιότητα που όλοι γνωρίζουμε χρόνια τώρα, την εντυπωσιακή ανθεκτικότητα στην κατασκευή τους και τη νέα κλασική κομψή σχεδίαση που εντυπωσιάζει με τη λειτουργικότητα και την ευχρηστία της.

Επιπλέον τα νέα κινητά, διαθέτουν πληθώρα χαρακτηριστικών και λειτουργιών για να ικανοποιήσουν τις καθημερινές απαιτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου από το Smartphone του, είτε αυτό αφορά στην εργασία του, είτε στις multimedia ψυχαγωγικές ανάγκες του. Δυνατοί επεξεργαστές, κάμερες που θα αποτυπώσουν μοναδικά κλικ και θα βγάλουν τον φωτογράφο από μέσα σου, άνετες στη θέαση οθόνες, τα Nokia 3, 5 και 6 έχουν όλες τις προδιαγραφές για να σε συγκινήσουν. Για τις νέες συσκευές υπεύθυνη είναι η HMD Global και κατασκευάζει η Foxconn. Πρόκειται για μία εταιρεία που χρησιμοποίησε στελέχη που προέρχονται από το παλιό τμήμα κινητών της φιλανδικής εταιρείας και έχουν την άδεια να χρησιμοποιούν το εμπορικό της σήμα.

Nokia 3 – Η επιτομή της νέας τάσης

Το Nokia 3 αποτελεί την επιτομή του εναρμονισμού της παραδοσιακής σχεδίασης με τις νέες σύγχρονες τάσεις. Το συγκεκριμένο Smartphone είναι πανέμορφο αλλά παράλληλα, εξαιρετικά συμπαγές,  χάρη στα ποιοτικά και ανθεκτικά υλικά κατασκευής του. Για παράδειγμα, η HD οθόνη αφής 5 ιντσών (ανάλυση 1280×720), με τα ζωντανά χρώματα και την απεικόνιση κάθε λεπτομέρειας ακόμα και σε συνθήκες ηλιοφάνειας, προστατεύεται από Corning Gorilla Glass για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από φθορές όπως οι γρατζουνιές.

Επιπλέον, το Nokia 3 διακρίνεται και στο φωτογραφικό επίπεδο, με την οπίσθια αλλά και την εμπρόσθια κάμερα 8MP να διαθέτουν autofocus για καλύτερες, πιο σταθερές, και καθαρές λήψεις, καθώς και μεγάλο διάφραγμα f/2.0. Σε κάθε περίπτωση, το Nokia 3 κρύβει στο εσωτερικό του ισχυρό τετραπύρηνο επεξεργαστή MediaTek 6737 χρονισμένο στα 1.3GHz, για γρήγορη και ομαλή εκτέλεση των εντολών σου. Η ταυτόχρονη διεκπεραίωση εργασιών δεν το φοβίζει και είσαι σε θέση να έχεις ανοικτές πολλαπλές εφαρμογές, ώστε να επιτυχείς το καλύτερο αποτέλεσμα. Βέβαια, η εμπειρία χρήσης του Nokia 3 γίνεται ακόμα πιο εύκολη και απολαυστική χάρη στο προεγκατεστημένο κορυφαίο λειτουργικό Android 7.0 Nougat. Έτσι, έχεις την ευκαιρία να βιώσεις την πλήρη γκάμα των Google Services και να κατεβάσεις πληθώρα εφαρμογών που θα διευκολύνουν τη ζωή σου και, παράλληλα, θα ψυχαγωγηθείς τις στιγμές που το έχεις ανάγκη.

Nokia 5 – Όμορφο και ανθεκτικό

Το Nokia 5 έχει το χάρισμα της απόλυτης αρμονίας, συνδυάζει με εξαίρετο τρόπο την κλασική αίσθηση μίας συσκευής Nokia με την καινοτομία στη σχεδίαση, παρουσιάζοντας ένα μίνιμαλ και καλαίσθητο αποτέλεσμα. Από την πρώτη ματιά και επαφή, καθίστανται εμφανή η φροντίδα και η σημασία που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια για την κατασκευή του  Nokia 5, όπως το επεξεργασμένο αλουμίνιο που έχει χρησιμοποιηθεί, το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην ομορφιά, όσο και στην αντοχή της συσκευής στη καθημερινή συχνή χρήση. Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό look του Nokia 5 χωρίς ίχνος κάποιου εξογκώματος, αποδεικνύει περίτρανα ότι το απλό design μπορεί ενίοτε να είναι εντυπωσιακό και θελκτικό για το μάτι. Επιπλέον, το αποτέλεσμα συμβάλλει και σε εργονομικό επίπεδο, με τη συσκευή να «φωλιάζει» ιδανικά στο χέρι σου και να μπορείς να τη χειριστείς με εξαιρετική άνεση, για μία ταχύτατη εμπειρία χρήσης που θα διευκολύνει αφάνταστα τη ζωή σου, είτε ποστάρεις στα social media ή στέλνεις γραπτό μήνυμα, είτε πλοηγείσαι στα μενού κάποιας εφαρμογής. 

Το Nokia 5 δεν είναι απλώς όμορφο εξωτερικά αλλά, ταυτόχρονα, κρύβει στο εσωτερικό του τον ισχυρό οκταπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 430, χρονισμένο στα 1.4GHz, και μνήμη RAM 2GB, για ταχύτατη και σταθερή απόκριση στις «δοκιμασίες» που του θέτεις. Η ταυτόχρονη διεκπεραίωση εργασιών δεν αποτελεί πρόβλημα ούτε στο ελάχιστο και είσαι σε θέση να απολαύσεις απρόσκοπτο multitasking. Κι όλα αυτά με έναν επεξεργαστή που «σέβεται» τις απαιτήσεις σου για διαρκή χρήση του αγαπημένου σου Smartphone καθώς έχει σχεδιαστεί να μην σπαταλά ενέργεια, κάτι που σημαίνει αυξημένη διάρκεια μπαταρίας.

Βέβαια, η εμπειρία χρήσης του Nokia 5 γίνεται ακόμα πιο εύκολη και απολαυστική χάρη στο προεγκατεστημένο κορυφαίο λειτουργικό Android 7.1.1 Nougat. Μάλιστα, η εν λόγω συσκευή, όπως και τα Nokia 3 και Nokia 6, είναι Pure Android, δηλαδή δεν έχει κανένα skin, launcher και οποιαδήποτε εφαρμογή προεγκατεστημένη, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέγει αυτός τις εφαρμογές που επιθυμεί. Επίσης, δεν «τρέχει» καμία εφαρμογή στο παρασκήνιο η οποία να «βαραίνει» το λειτουργικό σύστημα και άρα έχεις διαθέσιμη όλη τη μνήμη και την επεξεργαστική δύναμη του Smartphone σου. Ακόμη, η συνεργασία με την Google εξασφαλίζει την ασφάλεια και τη συνεχή ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος με μηνιαία security updates, ώστε η συσκευή και τα αρχεία σου να είναι απολύτως ασφαλή.

Τέλος, οι εν λόγω συσκευές για τα επόμενα τουλάχιστον 2 χρόνια θα «τρέχουν» την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android.

 

Nokia 6 – Ο νέος σου φωτογράφος

Το Nokia 6 θα σε εντυπωσιάσει με την πρώτη ματιά, ο όμορφος σχεδιασμός του με προσοχή στη λεπτομέρεια δύσκολα περνά απαρατήρητος. Κι αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει χωρίς δεύτερη κουβέντα είναι η άνετη και μεγάλη οθόνη Full HD οθόνη 5.5 ιντσών (ανάλυση 1920×1080) η οποία, παρεμπιπτόντως, προστατεύεται από γυαλί Corning Gorilla για να μείνει σαν καινούρια και να μην απειλείται από πάσης φύσης φθορές, όπως οι πάντα ενοχλητικές γρατζουνιές. Κι αυτό για να μπορείς κάθε στιγμή της ημέρας να απολαύσεις δίχως άγχος το αγαπημένο σου περιεχόμενο, όπως βίντεο και φωτογραφίες, σε μία οθόνη που δεν χάνει τη «ζωντάνια» και την ευκρίνεια της ακόμα και κάτω από έντονη ηλιοφάνεια. Επιπλέον, είναι δυνατή η παρακολούθηση περιεχομένου από κάθε πιθανή γωνία, ώστε να μπορείς άνετα να δεις ένα βίντεο μαζί με τους φίλους σου χωρίς να στριμώχνεσαι.

Με το νέο Nokia θα βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες. Η κύρια οπίσθια κάμερα 16MP διαθέτει Autofocus για σταθερές λήψεις που ελαχιστοποιούν την πιθανότητα θολούρας ή κουνήματος, αυτόματη ανίχνευση προσώπων για ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη λεπτομερειών και μεγάλο διάφραγμα f/2.0. Επιπλέον, χάρη στο διπλό LED flash τα χρώματα δείχνουν λαμπερά χωρίς όμως να αλλοιώνεται η φυσικότητά τους, ακόμα και σε συνθήκες όπου ο χαμηλός φωτισμός κάνει ότι μπορεί για να σε παιδέψει, καθώς το σκοτάδι δεν θα επηρεάσει την ποιότητα της εικόνας και του τελικού αποτελέσματος.

Όσο για την εμπρόσθια κάμερα 8MP, είναι εξοπλισμένη με ευρυγώνιο φακό, κάτι που σημαίνει ότι ευνοεί τις ομαδικές selfies που τόσο αγαπάς εσύ και η παρέα σου. Πλέον, δεν θα μείνει κανείς με το παράπονο ότι έμεινε εκτός κάδρου και μπορείς να προετοιμαστείς για τις πιο τρελές και ποιοτικές selfies που τράβηξες ποτέ, σε μία παραλία, στη βραδινή σου έξοδο, όπου και ότι επιθυμείς να αποτυπωθεί για πάντα σε μία φωτογραφία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή