ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικοί ποδηλάτες στο κέντρο της Αθήνας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας των επισκεπτών της χώρας, η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια ειδική δράση, που περιλαμβάνει αστυνομικούς, οι οποίοι κινούνται με ποδήλατα κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους μεγάλου ενδιαφέροντος.

Ένα από τα σημεία που περιπολούν είναι η οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί συναντήσαμε μία ομάδα αστυνομικών-ποδηλατών με τη διοικήτρια της υπηρεσίας.

«Η δράση έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2015 και έχει στόχο την ταχύτερη και πιο αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της χώρας, αλλά και των πολιτών», ανέφερε η υπαστυνόμος Γεωργία Αρχιμανδρίτη, διοικήτρια του τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Αθηνών και πρόσθεσε: «Οι αστυνομικοί με ποδήλατο κυκλοφορούν σε περιοχές όπου το περιπολικό δεν μπορεί να πάει, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, ο λόφος του Φιλοπάππου, ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, οι στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Καλλιμάρμαρο, ο Εθνικός Κήπος, το Ζάππειο, η πλατεία Συντάγματος, ο πεζόδρομος της Ερμού, η περιοχή της Πλάκας, η πλατεία Μοναστηρακίου, το Θησείο και η Αποστόλου Παύλου».

«Τα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε είναι γενικής αστυνομικής φύσεως, όπως κλοπές, κυρίως σε βάρος τουριστών, επαιτεία από γυναίκες, κυρίως χρησιμοποιώντας ανήλικα πάλι σε περιοχές όπου κινούνται τουρίστες, παράνομες ξεναγήσεις για τις οποίες δεχόμαστε σχεδόν καθημερινά καταγγελίες από νόμιμους ξεναγούς, καθώς και για παράπονα για παράνομες σταθμεύσεις σε πεζοδρόμους και σε πλατείες της περιοχής τα οποία δεχόμαστε από καταστηματάρχες της περιοχής. Η πιο συνηθισμένη ερώτηση έχει να κάνει, κυρίως, με τα μέρη τα οποία ψάχνουν να βρουν οι τουρίστες για να επισκεφθούν», δηλώνει ο υπαρχιφύλακας Παναγιώτης Τσολάκης.

«Είναι γνώριμη αυτή η εικόνα για τον επισκέπτη, καθώς στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπάρχουν ποδηλάτες αστυνομικοί εδώ και πολλά χρόνια. Η ανταπόκριση είναι πολύ ευχάριστη από τον κόσμο, τόσο από τους επισκέπτες, όσο και από τους Έλληνες. Πολλές φορές, μάλιστα, ζητούν να φωτογραφηθούν μαζί μας, μας χαμογελούν και γενικά η προσέγγιση που υπάρχει μεταξύ μας είναι εύκολη κι ευχάριστη», προσθέτει ο κ. Τσολάκης.

Συνολικά, στην Τουριστική Αστυνομία Αθηνών υπάρχουν 12 αστυνομικοί-ποδηλάτες, οι οποίοι επελέγησαν ανάμεσα σε άλλα και γιατί μιλούν ξένες γλώσσες.

Στο πλαίσιο της δράσης έχει ξεκινήσει και εκστρατεία ενημέρωσης των τουριστών-επισκεπτών της Αθήνας με τίτλο «Stay safe in the city of Athens». Έχει στηθεί και ειδικό περίπτερο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, από όπου γίνεται δανομή ενημερωτικού φυλλαδίου, στην αγγλική γλώσσα, με χρηστικές πληροφορίες αλλά και οδηγίες για την ασφαλή περιήγηση των τουριστών στην πόλη της Αθήνας.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ