Αφγανιστάν: Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό

Αφγανιστάν: Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί άνδρες των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσε η αμερικανική πολεμική αεροπορία στην επαρχία Χελμάντ, επιβεβαίωσαν αξιωματικοί του ΝΑΤΟ και αξιωματούχοι της Καμπούλ.

«Κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης με τη συνδρομή των ΗΠΑ, αεροπορικά πυρά είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο συμμάχων- αφγανικών δυνάμεων που ήταν συγκεντρωμένες σε ένα στρατόπεδο» διευκρίνισε η αποστολή του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στο Αφγανιστάν.

Η επιδρομή έγινε σήμερα το απόγευμα στη συνοικία Γκερέσκ, σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων δυτικά της Κανταχάρ, περιοχής στο νότιο Αφγανιστάν που στην πλειονότητά της ελέγχεται από τους ταλιμπάν.

«Θέλουμε να απευθύνουμε τα βαθύτερα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες που επλήγησαν από αυτό το άσχημο περιστατικό» τονίζει το ΝΑΤΟ στο δελτίο τύπου, όπου γνωστοποίησε ότι ξεκινά εσωτερική έρευνα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνήτη της Χελμάντ, Ομάρ Ζουάκ, επιβεβαίωσε ότι «πολλοί» Αφγανοί αστυνομικοί που βρίσκονταν σε σημείο ελέγχου σκοτώθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή