Μεγάλη φωτιά στα Ιωάννινα – Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κρήτη και Μεσσηνία

Μεγάλη φωτιά στα Ιωάννινα – Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κρήτη και Μεσσηνία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, κοντά στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8 το απόγευμα, σε σημείο κοντά σε παλιά χωματερή της περιοχής.

Η πυρκαγιά γρήγορά εξαπλώθηκε, παρά την άπνοια, και πλησιάζει στον οικισμό. Σύσσωμη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων επιχειρεί επί τόπου, ενώ ζητήθηκε συνδρομή από τους όμορους νομούς. Νωρίτερα και όσο υπήρχε φως, έγιναν δύο ρίψεις νερού από Καναντέρ.

Πυρκαγιές σε Ηράκλειο Κρήτης και Μεσσηνία

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Σαμπά, στα όρια της Μονής Αγκαράθου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο επιχειρούσαν δώδεκα οχήματα με 27 άνδρες, ενώ στο έργο συνέβαλαν το πυροσβεστικό ελικόπτερο που βρίσκεται στην Κρήτη και 20 άνδρες της ΕΜΑΚ επιχείρησαν ως πεζοπόρα τμήματα.

Η φωτιά έπληξε κυρίως χαμηλή βλάστηση και αγροτολιβαδικές εκτάσεις και δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές ενώ το συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης ανέλαβαν ο διοικητής του νομού πύραρχος Εμμανουήλ Δαμουλάκης και ο περιφερειακός διευθυντής Κρήτης της Π.Υ αρχιπύραρχος Ιωάννης Μαραγκάκης.

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Μπλεμενιάνοι στην Μεσσηνία. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και τρία αεροσκάφη τύπου πεζετέλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή