Ανακοινώθηκαν οι κριτικές επιτροπές του 74ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Ανακοινώθηκαν οι κριτικές επιτροπές του 74ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ονόματα των μελών της επιτροπής που θα αποφασίσει για το Χρυσό Λέοντα και τα άλλα βραβεία του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος αποκάλυψε, σε ανακοίνωσή του, το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που θα διεξαχθεί φέτος από τις 30 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Πρόεδρος θα είναι η ηθοποιός Ανέτ Μπένινγκ, το όνομα της οποίας είχε ήδη ανακοινωθεί από την διοργάνωση στις αρχές Ιουλίου.

Τα υπόλοιπα μέλη της φετινής επιτροπής είναι ο Βρετανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Έντγκαρ Ράιτ, η Βρετανίδα ηθοποιός Ρεμπέκα Χολ, η Γαλλίδα ηθοποιός Αννα Μουγκλαλίς, η Ιταλίδα ηθοποιός Γιασμίν Τρίνκα, η Ουγγαρέζα σκηνοθέτιδα Ίλντικο Ενιέντι, ο Αυστραλός κριτικός κινηματογράφου Ντέιβιντ Στράτον, ο Μεξικανός σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος Μισέλ Φράνκο, και ο Γιονφάν, σκηνοθέτης και φωτογράφος από την Ταϊβάν.

Ακόμη, το Φεστιβάλ ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για το παράλληλο διαγωνιστικό τμήμα των «Οριζόντων», η οποία θα έχει πρόεδρο τον Ιταλό σκηνοθέτη Τζιάνι Αμέλιο και μέλη την Ιρανή κινηματογραφίστρια Ρακσάν Μπανιετεμάντ, τον Αργεντίνο σεναριογράφο Αντρές Ντουπράτ, τη Βελγίδα σκηνοθέτιδα Φίεν Τροχ, την Αμερικανίδα σκηνοθέτιδα Εϊμι Κέιναν Μαν, τον Ιρλανδο-Σκωτσέζο σκηνοθέτη Μαρκ Κάζενς και τη Γαλλίδα σεναριογράφο και σκηνοθέτιδα Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι.

Τέλος, η επιτροπή για το «Λιοντάρι του Μέλλοντος», η οποία θα βραβεύσει το καλύτερο μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο από όλα τα διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ, θα έχει ως πρόεδρο τον Γάλλο σκηνοθέτη Μπενουά Ζακό και μέλη τον Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη, την Ιταλίδα ηθοποιό Γκρέτα Σκαράνο, τον παραγωγό Αλμπερτ Λι από το Χονγκ Κονγκ, και τον Βρετανό συγγραφέα και ακαδημαϊκό Τζέοφ 'Αντριου.

Φέτος, για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ Βενετίας έχει θεσπίσει και διαγωνιστικό τμήμα για έργα εικονικής πραγματικότητας, η επιτροπή του οποίου θα έχει πρόεδρο τον Αμερικανό σκηνοθέτη Τζον Λάντις και μέλη τη Γαλλίδα σκηνοθέτιδα και σεναριογράφο Σελίν Σιαμά και τον Ιταλό ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρίκι Τονιάτσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή