Η Google ανακοινώνει την νέα υπηρεσία «SOS Alerts»

Η Google ανακοινώνει την νέα υπηρεσία «SOS Alerts»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληροφορίες σχετικά με κρίσεις όπως, φυσικές καταστροφές και τρομοκρατικά χτυπήματα θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες της Google, και συγκεκριμένα των υπηρεσιών χαρτών και αναζήτησης. Οι πληροφορίες θα περιλαμβάνουν οδηγίες από τις αρχές, επίσημα δημοσιεύματα και στοιχεία επικοινωνίας, μεταξύ άλλων.

Η υπηρεσία «SOS Alerts», θα έχει επίσης τη δυνατότητα να ειδοποιεί άτομα που βρίσκονται κοντά στις πληγείσες περιοχές, ώστε να τους επιστήσει την προσοχή για τους πιθανούς κινδύνους.

Παρότι η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε περιορισμένο αριθμό χωρών, τουλάχιστον στην αρχή της λειτουργίας της, θεωρείται πρωτοποριακή, αφού στο παρελθόν, για ενημέρωση σχετικά με επείγοντα περιστατικά, οι χρήστες έπρεπε να  απευθυνθούν σε ειδικά τμήματα των εφαρμογών, που απαιτούσαν πρότερη γνώση των περιστατικών.

Πλέον, μία απλή χρήση της μηχανής αναζήτησης θα ενημερώνει εκατομμύρια ανθρώπους.

Ειδικότερα, στην εφαρμογή «Google Maps», θα γίνονται γνωστές περιοχές υψηλού κινδύνου καθώς και κλειστοί δρόμοι και μέρη στα οποία άτομα μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του τμήματος μηχανικής της εταιρίας Yossi Matias, στο BBC: «Σε τέτοιες καταστάσεις η πρόσβαση σε πληροφορίες είναι εξαιρετικά κρίσιμη.»

Ο κύριος Matias προσέθεσε πως έχει συσταθεί ειδική ομάδα για να εξετάζει τη σημασία πιθανών γεγονότων, ώστε να αποφασιστεί η καταλληλότητά τους για την εφαρμογή.

Το σχόλιο αυτό ήρθε σε απάντηση της έντονης κριτικής που έχει ασκηθεί στο Facebook για αντίστοιχη υπηρεσία, με πολλούς να δηλώνουν ότι ενεργοποιείται σε «ακατάλληλες στιγμές».

Η υπηρεσία αυτή γίνεται δυνατή μετά από συνεργασία της Google με τοπικές αρχές καθώς και οργανώσεις όπως ο Ερυθρός Σταυρός και είναι διαθέσιμη σε 12 χώρες μεταξύ των οποίων τον Καναδά, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, και τις Η.Π.Α., με τις ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθούν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή