Γ. Βαρουφάκης: Ζητήστε συγγνώμη

Γ. Βαρουφάκης: Ζητήστε συγγνώμη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο και του Γιάνη Βαρουφάκη βρέθηκαν οι «τυφλές» επιθέσεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Με μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση και έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση με το Μαξίμου, κάλεσε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τον πρωθυπουργό να «ζητήσουν συγγνώμη από τους κ. Σαμαρά – Στουρνάρα ή να σταματήσουν τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς».

Ο λόγος της κριτικής του κ. Βαρουφάκη ήταν ο τρόπος υποδοχής από την κυβερνητική πλειοψηφία της εξόδου στις αγορές που σε πολλούς θύμισε επανάληψη των αντιδράσεων της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας επισημαίνει πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τον Απρίλιο του 2014 χρησιμοποιούσε την κίνηση της έκδοσης ομολόγου από την κυβέρνηση Σαμαρά, ως ένα «όπλο» για να την αποδομήσει.

Ο κ. Βαρουφάκης καταλήγοντας, χρησιμοποιεί την ίδια ρητορική με τον Αλέξη Τσίπρα του… 2014, κάνοντας λόγο για «ένα πυροτέχνημα» σε ένα κράτος «ακόμα πιο χρεοκοπημένο».

Τα όσα καταλογίζει κατά ριπάς ο κ. Βαρουφάκης στην κυβέρνηση δεν έμειναν αναπάντητα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα από τον τρίτο τη τάξει πολιτειακό παράγοντα, τον πρόεδρο της Βουλής. Ο κ. Βούτσης μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ «γραφικό» τον κ. Βαρουφάκη και αμφισβήτησε την αξιοπιστία του, ακόμα και για τις ηχογραφημένες συνομιλίες. «Δεν πιστεύω πως το έχει κάνει ο κ. Βαρουφάκης», είπε χαρακτηριστικά.

Την εν λόγω άποψη ουδόλως συμμερίζεται η Ν.Δ., που έχει ζητήσει ήδη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις αποκαλύψεις, καθώς θεωρεί πως έχουν αρχίσει να ενώνονται πλέον όλα τα κομμάτια του σχεδίου που είχε ως στόχο την αλλαγή νομίσματος και την απομόνωση της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή